Svi članci od Marija Vidic

ДАН ШКОЛЕ

Активност у недељи обележавања Дана школе: Радионица о штетности вејпа, цигарета и електронских цигарета, снуса, алкохола и енергетских пића одржана је 28. новембра у
сарадњи са Медицинском школом и  у реализацији ученика трећег разреда, смер фармацеутски техничар, и њихове професорке Јелене Васиљевић. Велику заинтересованост за ову тему показали су учесници, ученици петог разреда. Ученици су сазнали пуно и о здравим стиловима живота, важности одржавања хигијене и о преношењу вирусних инфекција.

ДАН ШКОЛЕ

Приредба на тему „Пријатељство“ изведена је у препуном амфитеатру Педагошког факултета. Учесници су предшколци, ученици првог и другог циклуса, школски хор ученика 5. до 8. разреда, школски хор “ Пчелице“, вођени својим васпитачима, учитељима и наставницима.
„Драга децо, трудите се да будете посвећени учењу, али и другарству, мислите на своја осећања, али и на осећања својих другова и наставника, покажите да их разумете, уважавате и поштујете без обзира да ли су слични вама или другачији од вас. И још нешто важно – другарство је део школског живота и учења, уживајте са својим друговима, јер другарство  помаже одрастању. Зато, живите весео школски живот!“
„…Све је лако када поред тебе су пријатељи…“

ОБАВЕШТЕЊЕ

ПОВОДОМ  ДАНА ШКОЛЕ,  ОДЛУКАМА  КОМИСИЈА,  НАГРАЂЕНИ  СУ  СЛЕДЕЋИ  УЧЕНИЦИ :

  Ликовни конкурс

*Предшколски узраст

1. Ленка Пантовић

2.  Дуња Нешковић

3.  Василије Буквић

*Млађи узраст

1. Невена Лаковић 41

2. Катарина Антонијевић 41

3. Тијана Челиковић 34

   *Старији узраст

1. Нера Пунишић 55

2. Нева Цицварић 84

3. Ивона Станић 84

 Похвала за учешће на конкурсу ученику Димитрију Николићу 32

Литерарни конкурс – српски језик     

*Млађи узраст

1. Уна Обућина 32

2. Ксенија Мишевић 33

3. Милица Лазовић 45

*Старији узраст

1. Мартина Гојгић 51

2. Нађа Николић 55

3. Маша Јовићевић 51

3. Ива Бојковић 55

Литерарни конкурс – енглески језик 

  Tolerance is the nicest melody to my friends’ ears

1. Марина Владисављевић 83

2. Јована Ристановић 82

3. Адам Парлић 82

*Награда за специјалан приступ теми:

    -Неда Ћоровић74

      – Магдалена Николић 71

  ДИРЕКТОРKA ШКОЛЕ

                                                                                             Мирјана Максимовић

ИГОР ЈУРИЋ, „УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ“, радионице за децу и родитеље

Јуче, 16. новембра 2023. године, гост и предавач у нашој школи био је Игор Јурић, председник Центра за несталу и злостављану децу. Игор се одазвао позиву и у школи одржао две радионице на тему безбедне употребе интернета “ Украдена безбедност“. Прва радионица одржана је у препуној наставничкој канцеларији за ученике, а друга за родитеље. Радионице су биле део планираних активности у оквиру Школског пројекта “ Дигитална писменост“ чији је координатор наставница информатике Ивана Тодоровић. Ученици и родитељи су путем интерактивних активности, презентација, квизова, филмова снимљених по истинитим догађајима који су се дешавали у Србији, слушали и научили о заштити налога на интернету, врбовању и тактикама предатора на интернету, вршњачком и онлајн насиљу, интернет преварама…

КОРАК КА НАУЦИ У ТРЕЋЕМ РАЗРЕДУ

У оквиру Школског пројекта „Корак ка науци“ вршњачки едукатори, ученици VI1 одељења, Наталија Лучић, Маша Јовановић, Филип Конатар, Вук Ковачевић и Марко Илић заједно са наставнцом Информатике и рачунарства Иваном Тодоровић реализовали су час Дигиталног света у одељењу III2. Ученици су oбновили стечена знања везана за програм Microsoft Word уз примену Kahoot алата и урадили практичну вежбу – куцање и форматирање текста. За сваки тачно урађен задатак добијали су жетоне, а најуспешнији ученици су добили медаље које је направила ученица Наталија.

„СЛУШАМ, ЧИТАМ, РАЗМИШЉАМ, СНАГУ УМА РАЗВИЈАМ“

У одељењу I/4 учитељица Ивана Миленковић и педагог Богдан Марјановић реализовали су угледну активност „Слушам,читам, размишљам, снагу ума развијам“ где су ученици решавали укрштенице, ребусе, мозгачице, слагалице и шифроване приче у сликама.. Радили су у групама чији су назив сами морали открити. Групе су биле: Мислише, мали радозналци, креативци, пчелице, совице и школарци. На овај начин ученици су развијали интелектуалне способности, богатили речник, неговали рад у групи и другарство. За крај сктивности сваки ученик је добио диплому за труд и залагање на часу. Ученици су се изјасничи да им се допао овај начин рада и пожечели су још „мозгалица“.

НАША ЗИМНИЦА

Ученици из продуженог боравка са учитељицом Вањом Николић направили су зимницу. 

Разговарали смо о поврћу и воћу, а затим уз помоћ пројекције гледали како се прави зимница од паприке, краставчића, карфиола, шаргарепе, као и џем, слатко и компот од различитог воћа. 

На крају смо попунили нашу полицу у учионици са направљеном зимницом.

РАДИОНИЦА „РАДИО“

Ученици у Песталоци селу су снимили радио емисију. То је била једна од активности у оквиру пројекта „Образовање за права детета“ Ужичког центра за права детета и Песталоци фондације у Србији.

POWERUP_RADIO-RADIODAY SERBIA 4