Arhive kategorija: Обавештења

Резултати такмичења „Мислиша 2020“

Дана 12.03.2020. године у организацији Друштва математичара „Архимедес“ одржано је национално тамичење из математике „Мислиша“. „Мислиша“ је национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа (сви разреди), које од 2006. године организује Математичко друштвo „Архимедес“ из Београда. Циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака… Преко 150 ученика наше школе први пут је учествовало на овом такмичењу и постигли су сјајне резултате. Такмичење у нашој школи је организовало Стручно веће наставника математике, а помоћ им је пружио Педагошки факултет Ужице, који је уступио свој амфитеатар, на чему се овом приликом захваљујемо. Честитамо свим ученицима, њиховим учитељима и наставницима!

Најуспешнији су били:

II разред

Ђуричић Нађа – похвала

Јевтић Софија – похвала

Јевтовић Теодора – похвала

Николић Стефан – похвала

Обрадовић Софија – похвала

Ристановић Андреј – похвала

Чегањјац Матеја – III награда

III разред

Кузељевић Дуња – I награда

Ћоровић Неда – похвала

IV разред

Грбовић Вељко – похвала

Мандић Филип – похвала

Поповић Балша – похвала

Ристановић Ђорђе – похвала

Шојић Маша – похвала

V разред

Ђоковић Филип – похвала

Маринковић Вељко – похвала

VI разред

Павловић Вук – похвала

VII разред

Грујичић Љубица – III награда

Милановић Јана – похвала

Синђелић Ива – похвала

VIII разред

Митрашиновић Марија – похвала

Стевановић Лука „- III награда

Шиљковић Вук – II награда

М.Р. Пејовић, М. Минић, Б. Димитријевић

Резултати такмичења 2.разред.

Резултати такмичења 3.разред.

Резултати такмичења 4.разред.

Резултати такмичења 5.разред.

Резултати такмичења 6.разред.

Резултати такмичења 7.разред.

Резултати такмичења 8.разред.

Мере превенције

Обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију и поновни почетак рада продуженог боравка за ученике основних школа, неопходно је појачати здравствено-васпитни рад са запосленима, децом и родитељима. Материјал за рад можете погледати на следећим линковима.

  1. http://www.batut.org.rs/index.php?content=2051
  2. http://www.batut.org.rs/index.php?content=2050

Обавештење – пробни завршни испит

Поштовани,

С обзиром на то да су неки од ученика имали проблема са интернетом и приступом платформи у току дана, обавештавамо Вас да ће они који данас нису успели да ураде тест из математике, моћи да га ураде и сутра у периоду од 8 до 16 часова.

Резултате данашњих покушаја ученици могу погледати у оквиру апликације а доступни су данас од 22:30 часова.

Срдачан поздрав

Промена календара образовно-васпитног рада у основним и средњим школама

Пролећни распуст који је био планиран у периоду од 13. до 20. априла 2020. године се укида. Нерадни дани су од 17. до 20. априла (петак-понедељак). Наставак похађања наставе на даљину је од уторка 21. априла 2020. године када ће часови бити по распореду од понедељка.

Обавештење о промени календара образовно-васпитног рада у основним и средњим школама можете погледати овде.

Упис у први разред школске 2020/2021.године

У први разред школске 2020/2021.године уписују се деца рођена од 1.марта 2013. до 1.марта 2014.године, а упис почиње у среду, 1.априла 2020.године.

Родитељи и други законски заступници ће од среде, 1.априла 2020.године бити у могућности да ступе у контакт са школом преко услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на порталу eUprava.

На овај начин школа ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у нашу школу. Сви родитељи који буду користили ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу када он буде дефинисан. По дефинисању датума, на порталу еUprava биће доступна услуга за заказивање термина за упис и тестирање које ће омогућити родитељима да једним доласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу.

Родитељи који су до 31.јануара поднели захтев за упис детета у први разред, које станује ван подручја школе, не треба поново да исказују заинтересованост за упис.

Такође, родитељи могу исказати интересовање за упис детета у нашу школу тако што ће послати: име и презиме детета и адресу на мејл секретара школе: sekretar@dusanjerkovic.edu.rs или телефонским путем на број 064/ 431 58 04 сваког радног дана од 10-12 часова.