Arhive kategorija: CLIL

CLIL

CLIL квиз опште културе на енглеском језику окупио је у суботу, 15.новембра 2014.год.ученике од V до VIII разреда шест градских и две приградске школе из Ужица. Учествовало је 8 тимова са по 6 ученика, које је пратила верна публика. Домаћин је била ОШ „Душан Јерковић“, а организатор kвиза је The English book, генерални заступник Оxford University Press-a.

Атмосфера је била као у некада популарном Музичком тобогану, а деца су читав програм пратила на енглеском језику. Први задатак је био географски, други из света музике, трећи се састојао из трик питања, четврти је обиловао занимљивостима из опште културе (математика, физика, биологија, спорт, филм, литература, историја…), а пети задатак била је пантомима.

Сви су се добро забавили и понешто ново научили. Ученици су кроз ново искуство развијали такмичарски дух и открили чари тимског рада, те лепоту ваннаставних активности, које се памте, можда више и од многих школских лекција. Екипе су носиле називе: Староградски, Андријаши, Нада, Слободњаци, Севојно city, Јакшићи, Тара Highlanders и екипа домаћина, Душановци, коју су чинили: Милош Вељашевић (капитен), Ленка Павловић, Лука Јелисијевић, Софија Брзаковић, Филип Кузељевић и Урош Топаловић.

Трећепласирани је тим основне школе из Севојна, другопласирана наша екипа, коју је само поен разлике делио од првопласираних Андријаша, којима од срца честитамо. Након квиза, сви ученици и њихови наставници добили су сертификате о учешћу и поклоне.

DSCF4503 DSCF4523 DSCF4558 DSCF4597