Arhive kategorija: Дечија недеља

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ У АКЦИЈИ ЗА НАЈМЛАЂЕ ДРУГАРЕ

Ученички парламент обрадовао је најмлађе другаре, предшколце и прваке из продуженог боравка, играчкама, друштвеним играма, књигама, сликовницама, прибором за цртање… Парламентарци су, у оквиру Дечје недеље, међу старијим ученицима покренули акцију прикупљања играчака и дидактичких материјала. Акција се завршила уручивањем поклона и широким осмесима малих и великих другара.

МЕЂУОДЕЉЕЊСКА ДРУЖЕЊА

Ученици трећег разреда су у оквиру Дечје недеље организовали међуодељењска дружења. Са корпом пуном порука о другарству и пријатељству одлазили су једни другима у госте, размењивали поруке, евоцирали успомене на дане дружења из предшколских дана и стварали нова пријатељства.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У БИБЛИОТЕЦИ

Поводом Дечије недеље прваци наше школе постали су најмлађи корисници Народне библиотеке Ужице и добили бесплатне чланске карте. И ове године традиционално смо имали радионице у НБУ и учили како се понаша у библиотеци, али и заједно трагали за одговорима на питање овогодишњег слогана „Шта детету треба да расте до неба“. Љубав, игра, забава, другарство, школа, здрава храна и, наравно, књига и библиотека најважнији су за наше прваке.

„Дете је дете, да га волите и разумете“

Често заборављамо да је деци најпотребнија љубав како би се јачало њихово самопоуздање и самопоштовање. Стабилни односи, пуни љубави  и подршке, неопходни су за дечији развој. Кроз све те односе, дете учи како да размишља, комуницира, изражава и спознаје своје емоције и развија социјалне вештине.

Поводом Дечије недеље, ученици II3 одељења, заједно са својом учитељицом Бранком Љубичић, показали су своју креативност и применили научено о дечијим правима. На часу Ликовне културе и Одељењског старешине направили су ове сјајне књиге о дечијим правима.

Желим да ме разумеш

У оквиру Дечије недеље Стручно веће учитеља IV разреда организовало је литерарни конкурс за најбољу песму на тему „Желим да ме разумеш“. Према одлуци школских библиотекара најуспешнија је била Милица Стјеповић, ученица IV 5 одељења. За свој успех награђена је пригодном књигом. Честитамо и очекујемо још лепих стихова!

Радионице првака у Народној библиотеци Ужице

Поводом Дечије недеље прваци наше школе постали су најмлађи корисници Народне библиотеке Ужице и добили бесплатне чланске карте. И ове године учили смо како се понаша у библиотеци, али и о дечијим правима, овога пута са Мргудом и Доктором за проблеме. На крају нашег дружења, задовољни ђаци прваци су обећали да ће редовно посећивати библиотеку.

ОНЛАЈН КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ

Поводом Дечије недеље и ове године одржани су онлајн књижевни сусрети ученика и наставника српског језика наше школе. Тема је била „ Дете је дете, да га волите и разумете“, што је био и мото овогодишње Дечије недеље. Мноштво ових радова скреће нам пажњу на децу, њихово стваралаштво и таленте.

Ученици који су писали литерарне радове:

Николина Лазовић 5-3

Дуња Јовановић 5-3

Јана Топаловић 5-3

Крсто Костић 5-3

Дуња Кузељевић 5-3

Војин Курћубић 5-3

Милица Димитријевић 5-3

Кристина Јанковић 5-3

Марко Богдановић 5-3

Валентина Миросавић 5-3

Дамјан Дубљанин 5-3

Сара Панић 5-3

Лука Ристановић 5-3

Никола Стаматовић 5-3

Тара Ристовић 6-2

Тара Сретковић 6-2

Страхиња Соколовић 6-2

Ивона Станић 6-4

Игор Конатар 7-2

Алекса Стокић 7-2

Немања Матијевић 7-2

Јана Николић 7-5

Вељко Маринковић 7-5

Јована Петровић 8-3