Arhive kategorija: Млађи разреди

ОБАВЕШТЕЊЕ

У четвртак, 1.септембра 2022. године настава у првој смени почиње у 7:30, а у другој смени у 14:00 часова.

Црвена смена је пре подне – први и трећи разред

  • 5-2, 5-5, 6-1,6-3, 6-5, 7-1, 7-3, 7-4, 8-1, 8-3.

Плава смена је после подне – други и четврти разред

  • 5-1, 5-3, 5-4, 6-2, 6-4, 7-2, 7-5, 8-2, 8-4, 8-5.

Свечани пријем и прозивка ученика првог разреда биће у четвртак, 1.септембра 2022.године у 11 часова на „Топлотином“ игралишту поред школе.

Прозивка предшколаца биће у четвртак, 1.септембра 2022.године у 10 часова испред улаза за предшколско.

Директорка школе

Мирјана Максимовић

ОБАВЕШТЕЊЕ

Поводом наградног конкурса “Крв живот значи“, ученици наше школе су забележили запажене резултате:

Ликовни радови у категорији од I – IV разред

  • Исидора Станић I2 – 3. место

Литерарни радови у категорији од I – IV разред

  • Марија Турунчић III2 – 2. место

Честитамо на успеху ученицима.

ДИРЕКТОРКА ШКОЛЕ

Мирјана Максимовић

„Брзином до звезда“

Ученици четвртог разреда наше школе учествовали су на такмичењу ,,Брзином до звезда“ које је одржано у четвртак, 5. маја 2022. године на стадиону ,,Радомир Антић“ у Ужицу. За пласман на Републичко такмичење избори су се ученици: Весна Томић (IV2), Теодора Кулашевић (IV3) и Василије Терзић (IV5). Такође, ученица Теодора Кулашевић је победила и у трци за капитена девојчица за Републичко такмичење. Срећно у даљем такмичењу!

Живимо здраво!

У четвртак, 21. априла, ученици  III/4 су у сарадњи са учитељицом Иваном Миленковић и педагогом  Богданом Марјановић учестовали у обележавању Тематског дана. Након анализе презентације о здрављу ученици су изашли на терен где су осим савладавања препрека на полигону, истовремено одговарали на задатке, асоцијације и питања у вези са здравим навикама и тако скупљали додатни материјал за крајњи продукт ове теме – Пирамиду исхране. На крају забавног дружења сваки ученик је добио диплому.

Закорачили смо у свет Информатике и рачунарства

Наставница Ивана Тодоровић и ученици одељења VI5 Анђелија Јованчићевић, Катарина Васиљевић, Вељко Грбовић, Васил Прелић реализовали су радионицу „Кретање, светлост и звук (микробит)“ у одељењу III5. Радионица је реализована у оквиру Школског пројекта „Корак ка науци“ и истој су присуствовали учитељица Слађана Ђикановић и психолог Александра Савић.

Ученици трећег разреда су на веома занимљив начин уз помоћ микробит уређаја, уз подршку ученика-сарадника, обновили и проширили стечена знања о кретању, светлости и звуку.

Закорачили смо у свет Физике

Наставница Ивана Тодоровић и ученици одељења VI Маша Весовић,  Никола Вучићевић, Кристијан Голубовић, Бојана Ђокић, Ђорђе Лаковић, Марта Млађеновић, Милица Пенезић и Лана Цвијовић реализовали су радионицу „Магнети и магнетна својства материјала“ у одељењу IV2. Радионица је реализована у оквиру Школског пројекта „Корак ка науци“ и истој су присуствовали учитељица Нада Поповић и психолог Александра Савић.

Ученици четвртог разреда су на веома занимљив начин, путем практичних активности уз подршку ученика-сарадника, обновили и проширили стечена знања о магнетном деловању.

Пажљивкова смотра 2022

У оквиру пројекта „Пажљивкова смотра 2022“, у амфитеатру Учитељског факултета у Ужицу, у петак, 25. марта 2022. године реализовано je општинско такмичење, које се спроводи у организацији Агенције за безбедност саобраћаја РСр, локалног савета, Удружења ,,Родитељ”-Ужице, Црвеног крста и Техничке школе ,,Радоје Љубичић“.

Пажљивкова смотра намењена је едукацији деце предшколског, као и узраста првог и другог разреда основних школа у области безбедности саобраћаја. Након тестирања по школама, такмичења је и наставак континуираног рада на саобраћајном образовању и васпитању деце и њихове припреме за безбедно учествовање у ,,опасном“ систему као што је саобраћај.  

  Деца су се, по екипама, тачније у шест екипа, кроз разне занимљиве, али поучне игре, такмичила ко боље познаје правила саобраћаја и превозна средства, а најбоље пласиране екипе ће учествовати на Регионалној и Републичкој смотри. Развијао се такмичарски, али изнад свега тимски дух!

Упознавање са будућим ђацима наше школе

Предшколци из вртића „Полетарац“ и „Невен“ са васпитачима посетили су нашу школу у уторак, 22.3.2022. Имали су прилику да упознају простор школе и посете ученике првог разреда, који су им испричали утиске о школи и показали су једни другима шта су научили у школи и у вртићу. Посетили су продужени боравак, логопеда и библиотеку, а психолог школе их је упознала са предстојећим тестирањем за полазак у први разред. У реализацији посете учествовали су Данка Јовановић, Ана Дуковић, Марија Каплановић, Јелена Мијаиловић, Предраг Радибратовић, Ивана Маслаћ, Мирјана Радовановић Пејовић, Мирјана Драшковић и Александра Савић.

Активизам чланова Ученичког парламента

На почетку часа и овог Осмог марта наставници су заузели места у последњим клупама док су ученици преузели улогу наставника. Ученици су се одлично снашли, добро се припремили, часови су били свима изузетно занимљиви.

Ученички парламент успешно реализује сада већ традиционалну акцију „Мењамо запослене“. Пројекат је замишљен тако да се Осмог марта на један дан замене улоге ученика, професорки и осталих радница школе. Предност одабира кога професора ће мењати имају чланови Парламента, а увек се пријаве и многи други ученици. Запослене раднице школе имају одмену која им макар мало олакша радни дан, а ученици опробавају нове улоге.

„Ово је један од начина да ученици доживе школу као своју другу кућу, да заволе посао учитеља и наставника и да се ојача међусобно разумевање,“ напомиње координатор рада УП библиотекар- стручни сарадик Ана Дуковић.

Замена улога покренута је са сврхом јачања односа ученик – наставник, и циљ активости је да ученици разумеју своја права, али и обавезе, као и да се схвати и разуме углед, значај и сазнање о раду свих запослених у школи. Активност „Мењамо запослене“ налази се у Бази успешних примера ваннаставних активности ЗУОВ-а. (https://zuov.gov.rs/vannastavne-aktivnosti/   )

Мирјана Р. Пејовић