Arhive kategorija: Млађи разреди

Креативност на делу

На часовима ликовне културе и часу одељењског сатрешине ученици II5 показали су изузетну креативност  у изради новогодишњих украса коришћењем разноврсног материјала и техника за рад.  Направили су маштовите и оригиналне радове који красе новогодишњи кутак у холу школе.

СРЕЋНА НОВА ГОДИНА!

Проговори да видим ко си

„Проговори да видим ко си“ говорио је грчки филозоф Сократ. Чим проговоримо много тога откривамо о себи. Ко говори изражајно, течно, динамично лакше ће пренети другима своје идеје и људи ће га радо слушати. Вештина говора и јавног наступа може се усавршавати, на чему је потребно да раде и наставници, али и родитељи као први „говорни васпитачи“ који обликују говорне навике своје деце.

Обуку „Проговори да видим ко си“ коју је реализовало удружење „Изражајност“ као обуку од јавног интереса, у сарадњи са МПНТР, похађале су наставнице Данка Јовановић, Марина Антонијевић и Александра Савић, психолог. Примену наученог показале су путем презентовања садржаја семинара учитељима, ученицима Ученичког парламента, активу стручних сарадника града Ужица, Савету родитеља,  а ускоро ће бити презентовани садржаји и наставницима. Психолог је реализовала радионицу „Поштапалице“ у одељењу 3-2.

„Што више читаш, више ћеш знати, што више знаш, више ћеш места видети“

Читање стимулише машту и оплемењује ум. Док читамо, поистовећујемо се са књижевним ликовима који су нам драги и усвајамо њихове обрасце понашања. Они нас подстичу на нове начине размишљања, на авантуре, на откривање света.

Да дечијој машти нема краја, показали су ученици млађих разреда наше школе учешћем на наградном ликовном конкурсу на тему „Мој омиљени књижевни лик“, који је на нивоу Града Ужица расписала Народна библиотека у знак сећања на колегиницу Ратку Вучковић. Награђени су ученици II3 одељења, Антић Ђурђа (III место) и Поповић Јагош (похвала). Награде и похвалнице уручене су 21. децембра у Народној библиотеци у присуству учитеља, родитеља и библиотекара.

Композиција од употребних предмета

На часу ликовне кутуре, на тему преобликовања употребних материјала, ученици одељења 2/1 истакли  су се у креативност и маштовитости. Картон из ролни тоалет папира и убруса искористили су за прављење сталка за оловке .

МЕЂУ НАЈУСПЕШНИЈИМА НА РЕГИОНАЛНОМ ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ

На традиционалном 35. литерарном конкурсу Дани дечије поезије и прозе Драгинац који је расписан за ученике основних школа из Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе, ВУК ПОПОВИЋ, ученик II/5 написао је песму Јесен и освојио ПОХВАЛНИЦУ!

ЧЕСТИТАМО ВУКУ на овом великом успеху и верујемо да ће и даље писати песме и развијати дар за писањем, а остале ученике позивамо да узму учешће у конкурсима који следе.

Посета изложбе у Градској галерији

Ученици одељења II-1 и II-3 посетили су у Градској галерији изложбу радио-апарата под називом ,,Куће малих људи”. Аутор изложбе, Драган Јовичић , представио је карактеристике и историјски развој појединих апарата. На занимљив начин испричао је шта га је подстакло на прикупљање ових уређаја и стрпљиво одговарао на питања ученика.

НЕДЕЉА ШКОЛСКОГ СПОРТА !

У циљу промовисања здравог начина живота и рекреације, развоја свести о важности сопственог здравља и безбедности, потребе неговања и развоја физичких способности, реализована је Недеља школског спорта од 18. 10. 2021. до 22. 10. 2021. године за ученике првог разреда. Ученици су током целе недеље уживали у активностима које су организоване тим поводом.

ПОНЕДЕЉАК – одржана је трка на 20 м, као рекреативна активност која доприноси здрављу пре свега, а потом и дружењу и развоју пријатељства међу ученицима.

УТОРАК – ученици су одмеравали снагу спортским обарањем руку, након чега су схватили да је поред мишића, важна и техника.

СРЕДА – организовано је међуодељењско такмичење у савладавању полигона са препрекама. Проглашена је најбржа и најспретнија екипа.

ЧЕТВРТАК – ученици су се такмичили у поскоцима на једној нози и елементарној игри „Борба петлића“ у циљу развоја снаге, прецизности и равнотеже.

ПЕТАК – последњег дана у Недељи школског спорта ученици су радили креативне и забавне моделе вежби из програма „Покренимо нашу децу“ које позитивно делују на моторички развој деце и на њихов целокупни психофизички развој.

Сви учесници су уживали у фер игри, навијању и дружењу, а најуспешнији су били пресрећни када су симболично награђени дипломама.

Недеља школског спорта реализована је у организацији наставника првог разреда.

Наставник

Данка Јовановић

„Дете је дете, да га волите и разумете“

Често заборављамо да је деци најпотребнија љубав како би се јачало њихово самопоуздање и самопоштовање. Стабилни односи, пуни љубави  и подршке, неопходни су за дечији развој. Кроз све те односе, дете учи како да размишља, комуницира, изражава и спознаје своје емоције и развија социјалне вештине.

Поводом Дечије недеље, ученици II3 одељења, заједно са својом учитељицом Бранком Љубичић, показали су своју креативност и применили научено о дечијим правима. На часу Ликовне културе и Одељењског старешине направили су ове сјајне књиге о дечијим правима.

Многобројне медаље

Огњен Здравковић је ученик III 1 разреда, увек насмејан, срећан, одговоран и зато успех не изостаје. Захваљујући свом раду, добре резултате показује кроз одличан успех у школи и преко многобројних освојених медаља у спорту. Браво и само напред!

Вршњачки едукатори

Ученици другог разреда, 2-3 и 2-5, у оквиру Дигиталног света и наставне јединице Учење у школи и на даљину, научили су да користе школску платформу. У томе су им помогли старији другари, ученици 7-3, у кабинету за информатику и технику и технологију.