Arhive kategorija: УСПЕСИ ЗАПОСЛЕНИХ

СВЕТОСАВСКА ЗАХВАЛНИЦА ЗА ВЕСНУ ЛИЈЕСКИЋ

Наставница историје, Весна Лијескић, наша Века,  добитница је овогодишње Светосавске захвалнице коју додељује Град Ужице, а на предлог колектива школе и Актива директора основних и средњих школа. Светосавска захвалница додељује се за допринос квалитетном образовању, васпитању и унапређењу образовно-васпитног рада.

ВЕЛИКА ПРИЗНАЊА ЗА ЈЕЛЕНУ САВИЋЕВИЋ, НАСТАВНИЦУ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА

Наша Јелена добитница је две награде Спортског савеза Ужице:
– Награда за изузетан наставно- васпитни рад  за 2023. годину и
– Специјална награда – најбољи професор на такмичењу ОСИУРС-а 2022/2023. за основне школе.
Јелени је ово шеста година заредом како добија награду за најбољег професора и осма награда у наставничкој каријери. Поносни смо на њу и њене успехе! Браво!

НАЈБОЉА И ИЗУЗЕТНА

Награду Града Ужица за изузетне резултате у раду добила је наша Весна Лијескић, наставница историје на Свечаној седници Скупштине одржаној у Народном позоришту Ужице посвећеној 9. октобру – Дану града.

Весна Лијескић је наставник потпуно предан својим ученицима, код којих развија осећај за поштовање сопственог наслеђа, традиције и културе. Поред импресивне професионалне биографије, Весна је увек уз своје ђаке, спремна да их саслуша, да помогне, она је ,,најбољи одељењски старешина“ како ђаци кажу. Циљ јој је да од својих ученика створи првенствено добре људе, другаре који су спремни да помогну и разумеју свакога. Развија љубав и толеранцију међу децом, а све уз огромно знање које им преноси. Скромна и тиха, своје искуство, мудрост и доброту свакодневно дели и са колегама са којима ради. Омиљени је члан колектива и учествује у свим наставним и ваннаставним активностима. О њој ће се увек чути лепа реч, а њена воља, жеља и рад свима су пример.

Честитамо нашој Весни! Поносни смо на њен успех и поносни што је наша, наша Века!

Иначе, награда је, поред повеље и плакете, највише признање града које се традиционално уручује најуспешнијим и најзаслужнијим поводом Дана града на Свечаној седници Скупштине града.

ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ ПРОЈЕКТНЕ НАСТАВЕ

Стручни скуп за професоре историје на тему „Примери добре праксе, могућности и изазови наставе историје“ одржан је 30. августа у РЦУ. Организатор стручног скупа је Весна Лучић, професор историје и спољни сарадник ШУ Ужице. 

 Тему на стручном скупу „Примери добре праксе пројектне наставе Почетак Првог светског рата и Почетак Другог светског рата“, реализовала је наставница  ОШ „Душан Јерковић” Весна Лијескић. 

Наша наставница је најбољи професор

29.12.2021. године одржана је 37. по реду додела награда за најбоље спортисте и спортске раднике. Награде додељује Спортски савез Ужица под покровитељством општине Ужице.За педагошко васпитни рад и унапређење практичног и теоретског рада физичког и здравственог васпитања ученика у 2021. години награђена је наша наставница  ЈЕЛЕНА САВИЋЕВИЋ .
 Годинама несебично даје свој допринос у стварању младих и талентованих спортиста. Својим личним примером подстиче и анимира ученике да се формирају као личности и да испоље своје способности. Њен рад са ђацима на часу, рефлектује се у свакодневном животу ученика. Ова награда је њена 5. награда у досадашњем раду са ђацима.Честитамо!

Најуспешнија наставница у оквиру ОСИУРС-а за основне школе

У организацији Спортског савеза Ужица 30.6.2021. додељене су награде за најуспешније спортисте, спортске клубове, спортске раднике. Међу награђенима је и наша наставница физичког и здравственог васпитања Јелена Савићевић. Проглашена је за најбољег професора на такмичењу ОСИУРС за школску 2019/2020. Ово је њена 3. за редом награда, а 4. у досадашњем радном стажу. Својим преданим радом ову награду је у потпуности заслужила и овај пут.На додели награда десио се и занимљив сусрет наше наставнице са бившим ученицима који су добили награде за успешне младе спортисте. Честитамо!

Међу 25 најбољих пројеката

Завод за унапређивање образовања и васпитања, у оквиру пројекта „Подршка реформе грађанског васпитања“ који подржава УНИЦЕФ расписао је у октобру 2020. Конкурс за избор примера успешних пројектних активности остварених у оквиру грађанског васпитања у основним и средњим школама. 

Међу 25 најбољих пројеката у Бази примера добре праксе грађанског васпитања ЗУОВ-а је и пројекат наше библиотекарке Ане Дуковић.

Браво!

Најбољи школски библиотекар за 2020. годину и носилац награде „Мина Караџић“

Школски библиотекар Ана Дуковић носилац је престижне награде „Мина Караџић“ за 2020. годину коју додељује Друштво школских библиотекара Србије и проглашена је за најбољег школског библиотекара за 2020. годину.

Ана је почетком 2021. године постала и спољни сарадник Завода за унапређивање образовања и васпитања за послове праћења остваривања нових програма грађанског васпитања у основним школама и гимназијама .

Честитамо нашој колегиници и желимо јој напредак у професији и успех у даљем раду.

Унапређивањe инклузивне праксе у основним школама

Од 26.11.2019. у РЦУ реализован је низ радионица са циљем унапређивања инклузивне праксе у основним школама као и хоризонталног учења, у оквиру активности које је планирала Школска управа Ужице у сарадњи са саветницима-спољним сарадницама, међу којима је и професор разредне наставе Драгица Ђуровић из наше школе.

Радионици су присуствовали наставници разредне и предметне наставе који реализују наставу по ИОП-у са територије Златиборског округа.