Mesečne arhive: februar 2013

ПАРЛАМЕНТАРЦИ У УЛОЗИ НАСТАВНИЦА

Поводом 8. марта – Дана жена, Ученички парламент Основне школе ,,Душан Јерковић“ Ужице организовао је акцију  у којој су ученици заменили наставнице, учитељице,стручне сараднице  и све раднице школе. Ученици су се нашли у улози наставника, учитеља, библиотекара, педагога, психолога, секретара, као и помоћног особља.

На тај начин обележили су овај празник, а све у циљу боље комуникације, међусобног уважавања и поштовања, као и стварања пријатне атмосфере у школи. Предлог Ученичког парламента је да се ова акција уведе као стална активност наредних школских година.

Fotografija0470 Fotografija0462 Fotografija0466

Тим за маркетинг школе

Говори европски и ти!

Библиотека Основне школе ,,Душан Јерковић“ Ужице у сарадњи са Активима наставника енглеског, француског и српског језика, музичке културе и грађанског васпитања поводом Европског дана језика организовала је приредбу ,,Говори европски и ти!“. Приредба за заинтересоване родитеље, ученике и наставнике изведена је у четвртак, 25.10.2012. године у наставничкој канцеларији школе.

Поред страних језика које уче у школи, енглеског и француског, ученици од I до VIII разреда певали су, глумили и рецитовали на грчком, немачком, шпанском, норвешком, укупно на 10 страних језика, и тиме исказали своју свестраност и креативност пред публиком, заинтересованост за рад у школским секцијама, као и жељу да кроз игру покажу шта воле, знају и умеју. Ученици школе потврдили су још једном да радо показују свој таленат, знање и способности како у наставним, тако и у ваннаставним активностима.

Поводом Дана детета и поводом Дана школе библиотека Основне школе ,,Душан Јерковић“ Ужице у сарадњи са Народном библиотеком Ужице организовала је репризно извођење приредбе ,,Говори европски и ти!“. Приредба за одржана у препуном Читалишту НБУ 20.11.2012.г. и примљена изузетно успешно од стране ученика, родитеља и наставника из градских школа.

Својом песмом, свирком и глумом на : српском, енглеском, француском, грчком, мађарском, шпанском, ромском, немачком, италијанском, норвешком и украјинском језику, ученици ОШ ,,Душан Јерковић“ још једном су доказали да песма, музика, глума и језик не познају границе. Оно што је занимљиво је да деца нису научила песме и скечеве само за ову прилику, већ су на неки начин и лично везани за језик земље на коме су наступали.

 _DSC3693 DSC07573 DSC07540

                                                                        Школски библиотекари