Mesečne arhive: oktobar 2013

Дани франкофоније

Ученици и наставници ОШ ,,Душан Јерковић“ Ужице током месеца марта обележили су дане франкофоније, који се традиционално прослављају у целом свету. У циљу промовисања идеје франкофоне културе и традиције, Актив наставника француског језика, у сарадњи са наставницима грађанског васпитања и библиотекарима школе организовао је неколико занимљивих активности.

Са посебном пажњом ученици су увежбавали говоре о Паризу, дворцима Лоаре, Азурној обали, познатим француским песницима, пријатељству Француске и Србије,и, наравно, моди и парфемима. У ходнику школе израђен је пано на коме су представили знаменитости Француске и привукао је велику пажњу свих ученика, родитеља и наставника. Круна вишенедељног рада била је приредба, одржана 3. априла 2013. године,  на којој су ученици извели програм на француском језику са пуно радости и ентузијазма: певали су популарне песме, казивали стихове, изводили скечеве и глумили одломке из ,,Малог принца“.

У веселој атмосфери потрудили су се да да приближе и дочарају лепоту француског језика на креативан и маштовит начин, и заинтересују све присутне за богатство других франкофоних култура.

IMG_0510 IMG_0439 IMG_0443 IMG_0484 IMG_0503

..