Mesečne arhive: februar 2014

Познати спортисти у акцији ,,Спорт у школе“ у Ужицу

У петак, 04.10.2013. године Основну школу „Душан Јерковић“ Ужице посетили су познати спортисти Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт.

Познати спортисти уручили су  реквизите за вежбање ученицима наше школе, у оквиру акције „Спорт у школе“. Пилот-пројекат се спроводи у 25 градова Србије и намењен је деци од првог до четвртог разреда.

Том приликом господин Перуничић је истакао да је циљ ове акције да се омасови школски спорт и да се укључи што већи број деце у оквиру ваннаставних активности. Бивши одбојкаш Танасковић поручио је да ће ученици који немају могућност да тренирају  моћи кроз игру и забаву развијати спортски дух.

Директор школе Ратко Трмчић захвалио се Министарству омладине и спорта и нагласио да ће школа понудити ученицима више врста спортова,  док су ученици у  фискултурној сали  школе испробавали нове реквизите.

IMG_0563 IMG_0544 IMG_0557 IMG_0559

    Тим за маркетинг школе

Мењамо запослене

 

Прошле школске године, предлог Ученичког парламента да се акција      ,,Мењамо запослене“  уведе као стална активност сваке школске године изазвао је опште одобравање ученика.

Поводом Дана жена чланови Ученичког парламента ОШ ,,Душан Јерковић“ Ужице одменили су све запослене раднице наше школе: наставни кадар и помоћно особље школе, педагога, психолога, логопеда, библиотекаре, секретара, благајницу.

Учитељице, наставнице и васпитачице у предшколским групама заменили су ђаци, који су овом акцијом указали на међусобно уважавање и поштовање. На тај начин обележили су Осми март, а све у циљу боље комуникације, већег разумевања и стварања пријатније атмосфере у школи.

IMG_0036 IMG_0011 IMG_0014 IMG_0030

Ана Дуковић, Мирјана Р. Пејовић

Тим за маркетинг школе