Mesečne arhive: jun 2015

ДАН ДИПЛОМА

Част и задовољство осећали су сви запослени  ОШ „Душан Јерковић“ у Ужицу последњег наставног дана, 12. јуна 2015. године. Тада се организује Дан диплома, традиционално, већ 6 година у јуну, и то је можда за све ученике, учитеље и наставнике један од најсвечанијих дана, дан за памћење, дан када са поносом, у духу заједништва, можемо да истакнемо наше постигнуте резултате, као и да уручимо Вукове и посебне дипломе најбољим осмацима.

            Директор школе, Ратко Трмчић, истакао је да се целе школске године учитељи и наставници труде да унапреде квалитет наставе и побољшају рад школе. „Тежимо да пружимо подршку и да свестрано развијамо ученичке потенцијале. Желимо да буду самостални у процесу учења, да напредују, проналазе сопствена решења и себи отварају нове видике“.

Преко 150 диплома ученика од III до VIII разреда који су освојили једно од прва три места на општинским и окружним такмичењима, разлог су за понос и признање. Они су најуспешнији ученици ове школске 2014/2015. године. Позвали су своје родитеље да присуствују кратком програму, где су могли да виде само делић умећа наших талентованих ученика.

Најрасположенији те вечери били су ученици VIII разреда – носиоци посебних диплома и носиоци Вукових диплома. Председник Школског одбора Мирослав Познановић уручио је 22 Вукове дипломе и књиге нашим најбољим осмацима.

Директор школе Ратко Трмчић најуспешније ученике на Републичким такмичењима, Анастасију Бојовић, ученицу VII разреда за освојено III место из српског језика, и Игора Топаловића, за I место из хемије и I место на Српској хемијској олимпијади, наградио је књигама.

Са нестрпљењем се очекивало да саопшти име ђака генерације и честита му у име свих. Нисмо се много изненадили када смо чули да је то Игор Топаловић, који се истицао својом марљивошћу, знањем, пристојношћу и резултатима на многобројним такмичењима из четири предмета од V разреда, а он се изненадио јачином аплауза који се проламао.

Родитељима смо пожелели да увек буду задовољни и поносни својом децом, а нашим драгим осмацима да буду успешни на завршном испиту и увек са осмехом у будућем животу.

                                                                            Мирјана Р. Пејовић

IMG_7233IMG_7183

IMG_7232

ОБАВЕШТЕЊЕ  –  ЛИСТА ЖЕЉА

ПРЕДАЈА  ПОПУЊЕНЕ  ЛИСТЕ  ЖЕЉА  СА ОДАБРАНИМ  ШКОЛАМА, СМЕРОВИМА  ГИМНАЗИЈА  И ОБРАЗОВНИМ  ПРОФИЛИМА  ЈЕ  26. И 27. ЈУНА  2015.

 ПРЕПОРУКА  ЈЕ  ДА СВИ  УЧЕНИЦИ ПРЕДАЈУ ЛИСТУ ЖЕЉА  26. 6.2015. ГОДИНЕ ОД 8:00 ДО 12:00 ЧАСОВА У ПРИСУСТВУ РОДИТЕЉА,

ДА БИ СЕ ЕВЕНТУАЛНЕ  ИСПРАВКЕ   МОГЛЕ  ОБАВИТИ  НАРЕДНОГ ДАНА , 27. ЈУНА  2015.

 ДИРЕКТОР ШКОЛЕ:

РАТКО ТРМЧИЋ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БУДУЋЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

ПО УПУТСТВУ ИЗ ШКОЛСКЕ УПРАВЕ УЖИЦЕ, ПРЕЛИМИНАРНЕ ЛИСТЕ  СА БОДОВИМА НЕЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНЕ ЗВАНИЧНО У ШКОЛИ ПРЕ ПЕТКА, 19. ЈУНА У 8:00 ЧАСОВА, У СКЛАДУ  СА КАЛЕНДАРОМ АКТИВНОСТИ.

 

ПРИЈЕМ И РЕШАВАЊЕ ЖАЛБИ УЧЕНИКА НА РЕЗУЛТАТЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ ВРШИЋЕ СЕ У СУБОТУ, 20.6.2015. ГОДИНЕ ОД 8:00 ДО 16:00 ЧАСОВА.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

РАТКО ТРМЧИЋ

Zahvalnica Udruženja dečje i cerebralne paralize

Svim našim osmacima koji jutros i naredna dva dana polažu malu maturu želimo puno uspeha na ispitima, uz još jedno veliko HVALA!!! Оvoga puta posebna zahvalnost djacima O.Š. „Dušan Jerković“ na njihovom velikom doprinosu akciji! Velikom, makar kao ovaj njihov džak sa čepovima na slici i još i većem – kao iskreno dečije srce!!!!

2015 cepovi

Подела ђачких књижица

Према школском календару за школску 2014/2015. годину, настава у другом полугодишту се завршава у петак, 12.6.2015. године.

Саопштавање успеха и подела ђачких књижица и сведочанстава за  ученике од 1. до 7. разреда  обавиће се 28.6.2014. године и то:

 –  ПЛАВА СМЕНА У 9.00

- ЦРВЕНА СМЕНА У 9:45

 у учионицама по распореду од понедељка 1. час

ДАН ДИПЛОМА

 ДАН ДИПЛОМА одржаће се у петак, 12. јуна 2015. у 19 часова, позивамо носиоце Вукове и посебних диплома да дођу са својим родитељима јер ће им тога дана бити уручене дипломе. 

Позивамо све колеге да присуствују кратком програму – да заједно честитамо нашим најуспешнијим ученицима ове школске године.                                         

    Директор школе

                                                                                Ратко Трмчић

НАШИ БУДУЋИ СРЕДЊОШКОЛЦИ

Поводом завршетка VIII разреда осмаци Основне школе ,,Душан Јерковић“ у Ужицу свакога последњег дана школске године обуку веома занимљиве и разнолике мајице.

Заједно са својим одељењским старешинама осмислили су слогане за своја одељења и поносно их носили 29. маја 2015. године. Мајице су стекле велику  популарност међу млађим ученицима, баш због веома интересантних садржаја.

Нама, наравно, остаје да са нестрпљењем очекујемо још разних боја и занимљивијих слогана на  мајицама наших будућих осмака.

 Желели бисмо да честитамо свим осмацима на постигнутим успесима током досадашњег школовања.

Велики аплауз за овогодишње вуковце, а највећи за ђака генерације, Игора Топаловића!

Све најбоље!

Вуковци на које смо поносни:

Бранислав Ђурић

Ана Томић

Милош Поповић

Милош Стојадиновић

Ивана Тртовић

Јелена Шопаловић

Јелисијевић Лука

Душан Максимовић

Тамара Мојсиловић

Александра Николић

Сара Русовић

Милан Вељашевић

Тијана Млађеновић

Марина Николић

Ана Секулић

Игор Топаловић

Павле Ђурић

Анђела  Јефтић

Ивана Младеновић

Драгица Симеуновић

Дуња  Христовски

IMG_1690 IMG_1678 IMG_1679 IMG_1680 IMG_1681 IMG_1682 IMG_1683 IMG_1684 IMG_1685 IMG_1686 IMG_1687 IMG_1689