Mesečne arhive: februar 2020

Продужен распуст

Имајући у виду актуелне епидемиолошке податке надлежних органа, тела И служби, са циљем превенције ширења грипа у популацији деце И младих, донета је одлука да зимски распуст у Републици Сбији, ван територије АП Војводина, буде продужен до 21.фебруара 2020.године, а да први наставни дан буде 24.фебруар 2020.године.

Клуб љубитеља поезије – Момчило Настасијевић, немушти језик душе

Крајем јануара 2020. одржан је састанак нашег Клуба љубитеља поезије посвећен Момчилу Настасијевићу „Немушти језик душе“. Ова активност школске библиотеке увршћена је у Базу примера успешних ваннаставних активности ЗУОВ-а.

Једна је од најзначајнијих и најкреативнијих у целокупној српској култури – породица Настасијевић, у којој су четири брата били уметници, a сестрe Славка, чувени професор математике у Четвртој мушкој гимназији, и болешљива Даринка историчар. Најстарији брат Живорад био је сликар, Светомир композитор, а најмлађи Славомир писао је историјске романе. Међу свима њима песник Момчило Настасијевић оставио је својом поезијом и прозом најдубљи траг у српској култури 20. века. Његов поетски језик високо метафоричан и сложен, делимично је херметичан и изузетно музикалан. Развијање љубави према поетској уметности код ученика постиже се указивањем на вредности уметнички изражених мисли, идеја, осећања.

Кроз наше састанке Клуба желимо да подстичемо развијање читалачких навика код ученика и радозналост за самостално проучавање књижевности, као и позитивни однос према групном и тимском раду.

Унапређивањe инклузивне праксе у основним школама

Од 26.11.2019. у РЦУ реализован је низ радионица са циљем унапређивања инклузивне праксе у основним школама као и хоризонталног учења, у оквиру активности које је планирала Школска управа Ужице у сарадњи са саветницима-спољним сарадницама, међу којима је и професор разредне наставе Драгица Ђуровић из наше школе.

Радионици су присуствовали наставници разредне и предметне наставе који реализују наставу по ИОП-у са територије Златиборског округа.

Спортскa недељa

У четвртак 30.01.2020. одржан је спортски дан за ученике 6. разреда у оквиру Спортске недеље. Ученици су се такмичили у шутирању на гол преко целог терена. Учествовали су сви ученици из одељења, осим осутних због болести. Заједно са ученицима такмичиле су се и одељенске старешине које су показале завидну прецизност у извођењу шута. Драж овог дана је било спортско навијање и бодрење између ученика свих одељења. Наравно, посебна занимњивост  је  било извођење шута од стране одељенских старешина које је пропраћено громогласним навијањем и аплаузом од стране ученика.

Нијансе су одлучиле победника. Резултат је следећи:

  1. место је 64
  2. место је 65
  3. место је 62
  4. место је 63
  5. место је 61

Судија је била наставница физичког и здравственог васпитања Јелена Савићевић.