Mesečne arhive: februar 2022

Општинско такмичење из Српског језика и књижевности

На Општинском такмичењу из Српског језика и књижевности  ученици наше школе су  забележили запажене резултате.Честитамо на успеху ученицима и њиховим наставницима.

Српски језик и књижевност
Име и презиме ученикаИме и презиме наставникаРанг
5. разред
Ања ГолубовићМиланка Николић ИвићII
Василије ТановићБиљана АксентијевићIII
Јана ЋосићВиолета БурлићIII
6. разред
Страхиња СоколовићВиолета БурлићIII
Ана ЖивадиновићБиљана АксентијевићIII
Катарина ВасиљевићБиљана АксентијевићIII
Николина ШпицаДанијела Кнежевић ЗорицаIII
7. разред
Игор КонатарИвана ЧукановићI
Ања ВасиљевићМиланка Николић ИвићI
Вања ПетковићИвана ЧукановићIII
Катарина МарићМиланка Николић ИвићIII
Душан НиколићВиолета БурлићIII
8. разред
Сара МарковићИвана ЧукановићIII

На Књижевној олимпијади поред ученика Матеја Петровића 8-4 и Војина Бојковића 7-5, диплому за 3. место освојила је и ученица Ђурђа Ђаповић 7-5 (наставница Виолета Бурлић).

Честитамо на успеху ученицима и њиховим наставницима.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се сваке последње среде месеца фебруара у многим земљама света. Ове године смо га обележили 23. фебруара.
Циљ обележавања „Дана розе мајица“ је подизање свести ученика о проблему вршњачког насиља и указивање на значај толеранције, емпатије, поштовања права и различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата.
Ученици првог разреда Основне школе „Душан Јерковић“ са директорком школе Мирјаном Максимовић и са учитељицом Јеленом Мијаиловић обележили су овај дан различитим активностима у виду ношења розе мајица, радионица, презентација и паноа са порукама против насиља. Насиље, било којег облика, нема оправдање и као такво нема место у друштву, па тако ни у нашој школи. Заједно смо поручили да желимо школу без насиља и послали снажну поруку – СТОП НАСИЉУ! 

🤝

Јелена Мијаиловић

Коначни резултати такмичења из математике- 5-8.разред

Коначни резултати такмичења из математике- 5.разред

Коначни резултати такмичења из математике- 6.разред

Коначни резултати такмичења из математике- 7.разред

Коначни резултати такмичења из математике- 8.разред

Школско двориште добило нови изглед

Партерно уређење простора нашег унутрашњег дворишта, на радост свих ученика, наставника, као и родитеља је завршено, а ова инвестиција реализована је кроз програм Ужичког локалног партнерства „Удружимо се”.

За пројекат уређења школског дворишта опредељен је маскималан износ средстава у износу од милион динара. Као што је и планирано, урађена је реконструкција партера, где је сада постављен бехатон.

Идеја о уређењу школског дворишта потекла је од Савета родитеља, а очекује се да ће у наредном периоду школа, кроз додатна донаторска средства и уз учешће родитеља и других сегмената локалне заједнице, обезбедити мобилијар за унутрашње двориште које је једно од омиљених места за извођење приредби и угледних активности.