Mesečne arhive: mart 2022

Награђени ученици за радове на енглеском језику

Ученици седмог и осмог разреда наше школе: Миња Гардашевић, Олга Турунчић, Дуња Јанковић, Ђурђа Ђаповић, Немања Матијевић, Андрија Маринковић и Алекса Јевтић узели су учешће у наградном литерарном конкурсу на енглеском језику, на тему- Предности и мане наставе на даљину, у организацији тима Pearson- Akronolo. Ученички радови биће изложени на паноу испред школске библиотеке.

Радове ученика можете погледати ОВДЕ

Пажљивкова смотра 2022

У оквиру пројекта „Пажљивкова смотра 2022“, у амфитеатру Учитељског факултета у Ужицу, у петак, 25. марта 2022. године реализовано je општинско такмичење, које се спроводи у организацији Агенције за безбедност саобраћаја РСр, локалног савета, Удружења ,,Родитељ”-Ужице, Црвеног крста и Техничке школе ,,Радоје Љубичић“.

Пажљивкова смотра намењена је едукацији деце предшколског, као и узраста првог и другог разреда основних школа у области безбедности саобраћаја. Након тестирања по школама, такмичења је и наставак континуираног рада на саобраћајном образовању и васпитању деце и њихове припреме за безбедно учествовање у ,,опасном“ систему као што је саобраћај.  

  Деца су се, по екипама, тачније у шест екипа, кроз разне занимљиве, али поучне игре, такмичила ко боље познаје правила саобраћаја и превозна средства, а најбоље пласиране екипе ће учествовати на Регионалној и Републичкој смотри. Развијао се такмичарски, али изнад свега тимски дух!

Сат за нашу планету!

Ова акција сваке године уједини огроман број светских градова и појединаца који деле љубав према нашој планети. Сваке године у марту, градови на сат времена искључе светла на јавним површинама како би заједно показали своју захвалност нашој планети, која нам непрестано пружа све оно што нам је потребно – храну, питку воду, чист ваздух, бесконачне океане и зелене шуме. Наши ученици су дали свој допринос овој акцији. Искључили су светла у суботу од 20.30 до 21.30., и у друштву пријатеља и породице провели време уз друштвене игре, без мобилног, латопа и телевизије.

Упознавање са будућим ђацима наше школе

Предшколци из вртића „Полетарац“ и „Невен“ са васпитачима посетили су нашу школу у уторак, 22.3.2022. Имали су прилику да упознају простор школе и посете ученике првог разреда, који су им испричали утиске о школи и показали су једни другима шта су научили у школи и у вртићу. Посетили су продужени боравак, логопеда и библиотеку, а психолог школе их је упознала са предстојећим тестирањем за полазак у први разред. У реализацији посете учествовали су Данка Јовановић, Ана Дуковић, Марија Каплановић, Јелена Мијаиловић, Предраг Радибратовић, Ивана Маслаћ, Мирјана Радовановић Пејовић, Мирјана Драшковић и Александра Савић.

Обавештење за родитеље- упис у први разред и припремни предшколски програм

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД  ШКОЛСКЕ 2022/2023. ГОДИНE 

Поштовани родитељи,

у први разред школске 2022/2023. године полазе деца рођена у периоду од 01.03.2015. до 29.02.2016. године.

Упис у први разред почиње 01. априла и траје до 31. маја 2022. године.

Потребно је да родитељ/законски заступник преко портала е-Управа од 21.03.2022. до 31.05.2022. године изврши пријаву детета за упис у основну школу. Родитељима ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ, од 21. марта до 28. маја 2022. године. На порталу е-Управе, родитељ/законски заступник ће изабрати одговарајући термин када ће са дететом доћи у школу како би извршили упис код секретара Школе и проверу зрелости за полазак у први разред, коју врши психолог школе.

Уколико родитељ/законски заступник није у могућности да закаже термин електронским путем, термин може заказати путем телефонског позива упућеног секретару сваког радног дана, у времену 08:00 – 15:00 на број телефона 031/514-146. При упису није потребно да родитељ/законски заступник донесе документа (извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту, лекарско уверење о здравственој способности за упис, потврду о завршеном пропремном предшколском програму), већ ће се уз помоћ електронског сертификата и система еУпис, обезбедити документација неопходна за упис.

За упис уз помоћ електронских сертификата потребно је да родитељ/старатељ донесе тачан ЈМБГ детета и једног од родитеља/старатеља приликом уписа, приложи тачну адресу становања и и-мејл.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

УПИС ДЕЦЕ У ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ У ШКОЛСКОЈ 2022/2023. ГОДИНИ

Поштовани родитељи,

упис у припремни предшколски програм  почиње  01. априла и траје до 31. маја 2022. године.
– У пропремни предшколски програм  уписују се деца рођена од 1. марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године.

– За упис у пропремни предшколски програм   потребна су следећа документа:

1) извод из матичне књиге рођених детета
2) потврда о пребивалишту-адреса становања
3) потврда лекара да је дете способно за похађање припремног

     предшколског програма

ПРОДУЖЕНИ   БОРАВАК

Полазници  продуженог боравка укључују се у продужени боравак на основу захтева родитеља.

Предност при упису у продужени боравак имају:

 1. Деца из друштвено осетљивих група и то:
 2. Деца жртве насиља у породици
 3. Деца из породица које користе неки облик социјалне заштите и деца без родитељског старања
 4. Деца самохраних родитеља
 5. Деца из социјално нестимулативних средина
 6. Деца са сметњама у психофизичком развоју
 7. Деца из породице у којој је дете које је тешко оболело или има сметње у психофизичком развоју
 8. Деца тешко оболелих родитеља
 9. Деца чији су родитељи ратни војни инвалиди или имају статус расељеног или прогнаног лица
 10. Деца предложена од стране центра за социјални рад
 11. Деца из средина у којима је услед породичних и других животних околности угрожено здравље, безбедност и развој
 1. Деца запослених родитеља и редовних студената
 2. Деца која имају статус трећег и сваког наредног детета у примарној породици
 3. Деца која станују на удаљености већој од 3 км од школе
 4. Остала деца

Уколико има више заинтересованих ученика који испуњавају један од наведених критеријума предност имају ученици из породица с више деце који се редовно школују.

Заинтересовани родитељи одговарајућим исправама доказују да испуњавају неки од наведених критеријума. Попуњен захтев и потребна документа доставити секретару школе до 31. маја 2022. године

За сва питања родитељи се могу обратити Соњи Јевтић, секретару школе, позивом на  број телефона  031/514-146 сваког радног дана, у времену  од 08:00 – 15:00 сати.

                                                                                                                                          Директор  школе

                                                                                                        Мирјана  Максимовић

Активизам чланова Ученичког парламента

На почетку часа и овог Осмог марта наставници су заузели места у последњим клупама док су ученици преузели улогу наставника. Ученици су се одлично снашли, добро се припремили, часови су били свима изузетно занимљиви.

Ученички парламент успешно реализује сада већ традиционалну акцију „Мењамо запослене“. Пројекат је замишљен тако да се Осмог марта на један дан замене улоге ученика, професорки и осталих радница школе. Предност одабира кога професора ће мењати имају чланови Парламента, а увек се пријаве и многи други ученици. Запослене раднице школе имају одмену која им макар мало олакша радни дан, а ученици опробавају нове улоге.

„Ово је један од начина да ученици доживе школу као своју другу кућу, да заволе посао учитеља и наставника и да се ојача међусобно разумевање,“ напомиње координатор рада УП библиотекар- стручни сарадик Ана Дуковић.

Замена улога покренута је са сврхом јачања односа ученик – наставник, и циљ активости је да ученици разумеју своја права, али и обавезе, као и да се схвати и разуме углед, значај и сазнање о раду свих запослених у школи. Активност „Мењамо запослене“ налази се у Бази успешних примера ваннаставних активности ЗУОВ-а. (https://zuov.gov.rs/vannastavne-aktivnosti/   )

Мирјана Р. Пејовић

Светски дан шума

Светски дан шума обележава се 21. марта, када се уједно обележава и први дан пролећа. Тај дан представља прилику да се подигне свест људи о значају и користи које човечанство има од шума.
Тим поводом ученици II-4 припремили су малу приредбу којом су поручили колико је важно чувати шуме. Шума је станиште многих животиња, чији опстанак зависи од њиховог очувања. Ученици су извели драмски текст „Шума живот значи“. На сцени су се нашли Верица Веверица, Зекан Ушекан, Лија Прија и Меда Чеда и позвали све људе да саде дрвеће и тако обезбеде здраву животну средину и планету богату кисеоником.
Софија Шевердија

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ -ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА И РОДИТЕЉЕ-

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда одржаће се 25. и 26. марта 2022. године.

 • Тест из математике у петак, 25.3.2022. године  од 13.00 до 15.00 часова
 • Тест из српског језика у суботу, 26.3.2022. године од 9.00 до 11.00 часова
 • Комбиновани тест у суботу, 26.3.2021. године од 11.30 до 13.30 часова

У ПЕТАК, 25.3.2022. године: Ученици ће од 12:10 до 12:30 имати састанке са одељењским старешинама према следећем распореду:

8-1 – учионица број 22

8-2 – учионица број 17

8-3 – учионица број 23

8-4 – учионица број 26

8-5 – учионица број 24

У 12:30 ученици се распоређују на места полагања, у учионице према Јединственом списку ученика који је објављен на огласној табли школе.

У СУБОТА, 26.3.2022. године: Ученици долазе у школско двориште у 8:15 сати. Ту ће их чекати одељењске старешине које ће одржати кратке састанке са ученицима. Ученици улазе у школу у 8:30 и одлазе у учионице у којима полажу тестове.Улазак ученика организују одељењске старешине. Ученици одељења 8-1, 8-2 и 8-3 улазе у школу на улазу број 1, док одељења 8-4 и 8-5 улазе у школу на улазу број 2.

 На завршном испиту ученици седе у клупи на којој је залепљен редни број који одговара редном броју ученика са Јединственог списка ученика који је објављен на огласној табли школе.

Дозвољени прибор: Приликом израде тестова на пробном завршном испиту, ученици крај себе  имају само прописан прибор (за српски, односно матерњи језик и комбиновани тест – графитна и плава хемијска оловка (не оловка пиши-бриши), и гумица; за математику – графитна и плава хемијска оловка (не оловка пиши-бриши), гумица, лењир, троугао и шестар). Све остале ствари ученици одлажу на посебном, обележеном месту испред учионица у којима полажу пробни завршни испит. Испред учионица дежураће наставници.

Осим верне симулације процеса завршног испита, где  ученици пролазе кроз утврђене процедуре (време доласка, потребни прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго), циљ организовања пробног завршног испита је тај да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.

У петак , 25.3.2022. године настава ће се одржавати према следећој сатници (часови по 30 минута)

САТНИЦА ЗВОЊЕЊА ПЕТАК, 25.3.2022. ГОДИНЕ
   ПРЕ ПОДНЕ плава сменаПОСЛЕ ПОДНЕ  црвена смена
Редни број часаТрајање часаТрајање часа
1.час07:30 – 08:0015:30 – 16:00
2.час08:05 – 08:3516:05 – 16:35
3.час08:40 – 09:1016:40 – 17:10
Велики одмор09:10 – 09:3017:10 – 17:30
4.час09:30 – 10:0017:30 – 18:00
5.час10:05 – 10:3518:05 – 18:35
6.час10:40 – 11:1018:40 – 19:10
7.час11:15 – 11:4519:15 – 19:45

Срећно осмаци!

Књига је инструмент културе

Поводом акције ДШБС „Читајмо гласно“ , која се реализује поводом Националног дана књиге широм Србије, и ове године, 28. фебруара 2022, школски библиотекари Мирјана и Ана укључиле су се и гласно смо заједно читали у више одељења са ученицима и наставницима. Указивали смо на значај књиге, културе читања и читалачке писмености, делили смо омиљене песме и одломке из романа, уживајући у стиховима или лепим реченицама.

Више на Фејсбук страници школске библиотеке:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=1707200572895532&set=a.2332398887042361

Обавештење-Резултати такмичења

У току су такмичења ученика основних школа из различитих области. Данас представљамо успешне такмичаре, који су освојили запажене резултате.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ – ГЕОГРАФИЈА 19.3.2022. ОШ „Богосав Јанковић“, Кремна
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Вељко Маринковић7.Дарко Ристовић2
2.Душан Николић7.Дарко Ристовић2
3.Ања Васиљевић7.Славољуб Арсовић2
4.Владислав Лав Марјановић7.Дарко Ристовић3
5.Бојана Караичић8.Дарко Ристовић2
6.Алекса Курћубић8.Славољуб Арсовић2
7.Анђела Ристановић8.Дарко Ристовић3
8.Матија Старчевић8.Дарко Ристовић3

Честитамо на успеху ученицима и њиховим наставницима Славољубу Арсовићу и Дарку Ристовићу.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ –  ИСТОРИЈА 20.3.2022. ОШ „Прва основна школа краља Петра 2“, Ужице
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Бранка Ђосовић5.Весна Лијескић2
2.Урош Обрадовић5.Весна Лијескић3
3.Марта Огризовић5.Весна Лијескић3
4.Вељко Грбовић6.Весна Лијескић3
5.Катарина Васиљевић6.Весна Лијескић3
6.Ана Марија Грбић6.Весна Лијескић3
7.Војин Бојковић7.Весна Лијескић3
8.Немања Матијевић7.Весна Лијескић3
9.Вељко Маринковић7.Весна Лијескић3
10.Владислав Лав Марјановић7.Весна Лијескић3
11.Сара Марковић8.Весна Лијескић1
12.Марко Ћоровић8.Весна Лијескић3

Честитамо на успеху ученицима и њиховoj наставници Весни Лијескић.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ – КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА 19.3.2022. ОШ „Стари град
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Војин Бојковић7.Виолета Бурлић2
2.Ђурђа Ђаповић7.Виолета Бурлић3
3.Матеја Петровић8.Наташа Трнавац Ђалдовић2

Честитамо на успеху ученицима и њиховим наставницима.

Виолети Бурлић и Натраши Трнавац Ђалдовић.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ – математика 12.3.2022. ОШ „Слободан Секулић
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Софија Јевтић4.Надежда ПоповићI
2.Филип Конатар4.Миливоје ШукиловићI
3.Милица Стјеповић4.Инес ДрндаревићI
4.Софија Обрадовић4.Божана ЈеверичићII
5.Теодора Јевтовић4.Надежда ПоповићII
6.Маша Јовановић4.Миливоје ШукиловићII
7.Андреј Ристановић4.Инес ДрндаревићIII
8.Аљоша Цицварић4.Миливоје ШукиловићПохв.
9.Весна Томић4.Надежда ПоповићПохв.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ математика 12.3.2022. ОШ „Слободан Секулић“
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Дуња Кузељевић5.Мирослав МинићIII
2.Николина Шпица6.Мирјана Спасојевић ЈаковацПохв.
3.Вељко Маринковић7.Биљана ДимитријевићII
4.Вук Павловић8.Јелена ЂаповићIII
5.Анастасија Гредељевић8.Јелена ЂаповићIII
6.Саво Божовић8.Јелена ЂаповићПохв.
ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ МАЛИ ФУДБАЛ – ДЕВОЈЧИЦЕ 15.3.2022. Спортска хала Крчагово
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Мали фудбал – девојчице Јелена Савићевић3
 Стефана Комленовић8.  
 Барбара Маријановић8.  
 Андреа Томић8.  
 Ања Шуљагић8.  
 Сара Николић8.  
 Јована Мијатовић8.  
 Ива Дивљаковић7.  
 Уна Вукашиновић6.  
 Тара Ристовић6.  
Литерарни конкурс ЈП ВОДОВОД 2021/2022. годинаСнага Воде
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Ива Пуцаревић8-1Данијела Кнежевић Зорица1.
2.Ивана Лемез8-5Данијела Кнежевић Зорицапохв

Честитамо на успеху ученицима и њиховој наставници Данијели Кнежевић Зорици.

ДИРЕКТОРКА ШКОЛЕ

Мирјана Максимовић