Mesečne arhive: maj 2024

ОЛИМПИЈСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


Вук Савић, ученик 5. разреда, освојио је 3. место у дисциплини 50м краул на Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије одржаним данас у Новом Саду. Вук је члан Пливачког клуба “ Ајкуле са Ђетиње“, а подршка и пратња на такмичењу био му је наставник физичког васпитања Игор Вукомановић. Браво за Вука и наставника Игора.

НЕВА ЦИЦВАРИЋ ОСВОЈИЛА ТРЕЋЕ МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ БИОЛОГИЈЕ


На републичком такмичењу из биологије, одржаном на Биолошком факултету у Београду, учествовале су наше ученице Нева Цицварић, Николина Шпица, Катарина Васиљевић, Анастасија Јаџић и Софија Супуровић под менторством својих наставница Ане Николић и Наташе Аћимовић. Постигле су запажене резултате, а Нева Цицварић је освојила треће место. Браво за све учеснице, браво за Неву и наставницу Ану!

БРАВО ЗА АЊУ И ДУЊУ!


Републичко такмичење из српског језика и језичке културе одржано је данас у Тршићу. Треће место освојиле су Дуња Кузељевић и Ања Голубовић. Браво за Ању и Дуњу и њихове наставнице Миланку Николић Ивић и Ивану Бујак!

ДЕЛФ, МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТ ИСПИТ ИЗ ФРАНЦУСКОГ ЈЕЗИКА


И ове године су наши ученици полозили ДЕЛФ, међународно признат испит којим су потврдили своје знање француског језика на нивоу А2 и стекли диплому коју потписује француско министарство просвете. Понос школе и наставнице Јелене Недић.

,,Укључи светло да те боље чујем“

Чланови нашег Ученичког парламента и учесници пројекта ,, Укључи светло да те боље чујем“, одржали су радионицу за чланове парламента и ученике 7.разреда. Ову веома интересантну радионицу и упознавање са основама знаковног језика представили су и својим другарима, члановима парламента школе,, Нада Матић“, кроз сусрет организован у овој школи. Лепо и корисно дружење и размена искустава.

СПОРТСКА НЕДЕЉА


Протекле недеље у нашој школи завршена је још једна успешна Спортска недеља. Такмичили су се ученици од 5. до 8. разреда у разним спортовима. Одељењске старешине биле су тренери својим одељењима, вршиле су адекватне измене, а и тајм – аути су тражени на време. Било је узбудљиво, напето, а са доста смеха. Спортски се навијало.
Идемо редом:

 1. разред: Ученици су се такмичили у полигонима. Победило је 5⁵.
 2. разред: Играо се турнир у рукомету. Након продужетка победило је 6¹.
 3. разред: Ученици су играли турнир у одбојци. Победило је 7².
 4. разред: Ученици су играли турнир у кошарци. Победило је 8⁴.
  За фер-плеј екипу проглашено је 6⁴.
  За најбољег тренера проглашена је одељењски старешина 7² Јелена Недић.
  Честитамо свим ученицима и наставницима на учешћу.
  Актив наставника физичког и здравственог васпитања

У току су такмичења ученика основних школа из различитих области. Данас представљамо успешне такмичаре, који су освојили запажене резултате.


Окружно такмичење – Атлетика10.5.2024. Бајина Башта
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Страхиња Арсић7.Јелена Савићевић1 (800м)
2.Ана Супуровић8.2 (300м)

Честитамо на успеху ученицима и њиховој наставници.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ– ГЕОГРАФИЈА12.5.2024. ОШ “Вук Караџић“ Пожаревац
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Ленка Ћировић7.Гордана Анђић2

Честитамо ученици и наставници на оствареном успеху.


РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ – MATEMATИКА11.5.2024. ОШ „МИЛОВАН  ГЛИШИЋ“ ВАЉЕВО
Ред.бр.Име и презиме ученикаРазредИме пред. наставникаПласман
1.Маша Јовановић6Јелена Ђаповићпохвала

Честитамо ученици и наставници на оствареном успеху.

II ФЕСТИВАЛ ШКОЛСКИХ ХОРОВА ГРАДА УЖИЦА

У оквиру програма “Ужице – престоница културе Србије” одржан је други по реду Фестивал школских хорова у Народном позоришту Ужице. Наш школски хор, у пратњи наставника музичке културе Милене Николић и Филипа Миловановића, представио се нумерама “Где је онај цветак жут” и “А сад адио” . Захваљујемо се учитељицама Вањи Николић и Сари Калем на пруженој техничкој подршци, пре и током наступа хорова. Честитамо деци и колегама.