„Засади живот, буди херој!“

Ученици и наставници  Основне школе „Душан Јерковић“ прикључили су се акцији „Засади живот, буди херој!“ у организацији НУРДОР-а (Националног удружења родитеља деце оболеле од рака) и на тај начин подржали су вршњаке широм Србије који се боре против тешког и опасног непријатеља-малигне болести. Акцију Засади живот буди херој представила је волонтерка НУРДОР-а Милица Златић.

Ученици су наручили укупно 1060 оловака са семенкама (нана, босиљак, лаванда) по симболичној цени од 100 динара, а на рачун НУРДОР-а је уплаћена донација од 106.010 динара.

Ученици наше школе успели су да, и у овим тешким временима, покажу своју хуманост, солидарност и емпатију. У великом броју, одазвали су се позиву Националног удружења родитеља деце оболеле од рака- НУРДОР

Куповином оловке са букмаркером, у вредности од 100,00 динара, ученици су послали четири поруке: пиши што више, читај што више, кад год можеш посади биљку и увек помози другоме.

Оловка са букмаркером у себи садржи семе нане, босиљка или лаванде које се, након коришћена оловке, може засадити и тиме се може допринети очувању природе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *