Радионица „Предвиди-покрени-прикажи“

У организацији Научног клуба РЦУ,  20. октобра 2021. у ОШ „ Душан Јерковић“ реализована је математичка радионица у оквиру пројекта „Предвиди – покрени – прикази“. Радионицу је реализовала  Александра Весовић, наставник математике, у једној групи одељења  5-5, на часу информатике и рачунарства.

Пројекат „Предвиди – покрени – прикази“ је подржан од стране Центра за промоцију науке, а реализује га Научни клуб РЦУ. Намењен је промоцији и популаризацији науке, подизању научне писмености ученика. Основна идеја пројекта односи се на обучавање ученика за решавање атрактивних математичких задатака и извођење физичких експеримента уз јавни наступ пред вршњацима. Аутори пројекта су Јелена Радовановић, наставник физике, Александра Весовић, наставник математике и Владан Младеновић, наставник физике.

На овој радионици приказани су математички трикови и откривене математичке тајне које стоје иза њих. Радионице обухватају и атрактивне огледе из физике, драмске активности, односно специфичне вежбе презентације наученог којима се подстиче квалитет учења, креативно и критичко промишљање, јача самопоуздање и повећава концентрација. Радионице из физике  ће бити реализоване у наредном периоду.

Ученици су показали велико интересовање да решавају занимљиве математичке задатке, који нису уобичајени у свакодневној настави и одушевљење када успешно открију решења задатака или разумеју тајну коју крију бројеви.

Часу су присуствовале Ивана Тодоровић, професор информатике и рачунарства,  која је остварила овај вид сарадње са Научним клубом и Александра Савић, психолог школе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *