Дан школе!

Данас је 66 година постојања и рада ОШ „Душан Јерковић“. Нећемо рећи да смо толико стари, већ да смо 66 година искусни, мудри и традиционални.
Од оснивања, школа ради у истој школској згради и поносно носи исто име, име учитеља и народног хероја Душана Јерковића.
Генерације ученика стицале су основно образовање у овој школи, као што су и генерације учитеља и наставника посвећено и истрајно подучавале своје ђаке. Традицију угледне и успешне школе негујемо заједнички, ми запослени, наши ученици и њихови родитељи.
Претходна школска година, која је била у знаку пандемије Корона вирусом, није нас омела и изнедрила је 19 Вуковаца, 8 републичких такмичара, ђака генерације Јану Милановић, 2 дипломе на републичким такмичењима (енглески језик, прво место – ученица Јана Милановић, наставник Никола Спасојевић и српски језик и књижевност, треће место – ученик Филип Павловић, наставница Биљана Аксентијевић), пуно спортских и диплома из других предмета. 
Запажене резултате постигли су и наши запослени: Ана Дуковић је проглашена за најбољег школског библиотекара у Србији, учитељица Драгица Ђуровић напредовала је у звање просветног саветника, а Јелена Савићевић, по трећи пут за редом, проглашена је најуспешнијим наставником физичког и здравственог васпитања у оквиру ОСИУРС-а за основне школе. 
Целокупно наставно и ненаставно особље је својим ентузијазмом и залагањем учинило да претходна година буде успешна, окићена дипломама и медаљама, а средина у којој радимо и учимо буде чиста и безбедна.
Савет родитеља дао је изузетан допринос опремању школе и побољшању услова рада, а својим активностима у овој школској години наставља истим темпом. 
Током претходне године, у пензију су отишле наше драге колеге, учитељ Бранислав Пауновић Бане, педагог Дивна Марковић и наставница биологије Деса Богићевић. Желимо им испуњену, срећну, безбрижну и дуговечну пензију. 
Мотивисани успесима и наслеђеном традицијом, настављамо даље, квалитетније, заједно ка истом циљу – савременој школи, школи по мери сваког детета, школи у коју деца радо долазе.
СРЕЋАН НАМ ДАН  ШКОЛЕ!


Директорка школе

Мирјана Максимовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *