ЧИТАЛАЧКИ УСПЕСИ

Крајем децембра 2021. године започет је школски пројекат „Читалачки успеси“ у оквиру кога ће се јачати читалачке компетенције ученика од 5. до 8. разреда. Ученици су добили од својих библиотекара Мирјане Радовановић Пејовић и Ане Дуковић и наставника српског језика и књижевности Наташе Трнавац Ћалдовић, Иване Чукановић, Данијеле Кнежевић Зорица и Миланке Николић Ивић списак додатне литературе коју ће након читања приказати кроз различите форме по сопственом избору.

Циљеви овог пројекта су: развијање и неговање љубави према књизи и читалаштву; развијање и неговање вештина Читање и разумевање прочитаног и Писмено изражавање; побољшање и развијање читалачке, информационе и медијске писмености ученика. Предвиђени исходи су: ученици стичу навику читања и вођења читалачког дневника, ученици разумеју потребу за читањем с разумевањем; ученици богате свој речник; ученици уочавају потребу за повезивањем и функционалним знањем; ученици вежбају вештину тражења информација. 

            На овај начин долази и до повећаног коришћења библиотечког фонда школске библиотеке и интензивније сарадње наставника и школских библиотекара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *