СЕМИНАР У ТРЕБИЊУ

            „Усклађивање потреба и могућности у савременом библиотекарству“ назив је стручног скупа који је, у организацији Удружења библиотекара Републике Српске, одржан у Требињу 16. и 17. априла 2015. године,  уз учешће библиотекара из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије и Хрватске. На Скупу је поднето 31 излагање.

            Библиотекар наше школе Мирјана Радовановић Пејовић учествовала је на семинару са својим радом „Школска библиотека образује за културу и промене“. Својим колегама говорила је како избором културних садржаја који се реализују у школској библиотеци и утицањем на познавање и уважавање сопствене културне баштине, као и култура и традиција других народа, школски библиотекар има могућност да образује ученике као одговорне личности, које ће бити носиоци развоја друштва.

            Осмишљавањем различитих ваннаставних активности школски библиотекар обогаћује образовно-васпитну праксу; нуди нови, приступачнији концепт образовања, тежећи да ученици препознају школску библиотеку као место за квалитетно провођење слободног времена.

IMG_0026 DSC_9794 IMG_0017

IMG_0018

  Мирјана Р. Пејовић, Предраг Радибратовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *