CAMBRIDGE У ЧАЧКУ

Која су то актуелна дешавања у учењу страних језика путем неформалних облика наставе? Које су предности познавања међународних стандарда у учењу страних језика? На ова и друга важна питања одговоре су дали представници реномираних, међународних организација и институција, CUP, EQUALS, CELA и Excalibur Examination Centre у среду, 22.априла 2015. године у Дому културе у Чачку.

Вече посвећено међународним стандардима у настави страних језика било је обележено и проглашењем награђених – најбољих међу најбољима у великом такмичењу CAMBRIDGE SELECTION, у организацији језичке школе  Blackbird из Чачка.

Од 39 ученика ОШ „Душан Јерковић“ из Ужица, који су успешно урадили други круг тестирања, за награде на регионалном нивоу пласирало се њих деветоро, и то са пролазношћу преко 95 %! То су: Исидора Ристовић, Мина Маковић, Милица Јовичић и Урош Топаловић, ученици петог разреда, Ања Росић, Инес Богдановић и Сара Ристовић, ученице шестог разреда, као и Теодора Павловић и Софија Брзаковић, ученице седмог разреда.

Са наставницама Јеленом Благојевић и Марином Јевтић, као и са ученицима и наставницама из Прве основне школе, ученици ОШ „Душан Јерковић“ су путовали у Чачак, на свечану доделу награда. Програм манифестације је био изузетан и веома посећен. Уживало се у музичко-драмском програму ученика билингвалних одељења Гимназије из Горњег Милановца, и то на више страних језика, потом у презентацијама и предавањима представника Универзитета у Кембриџу (Cambridge University Press) и Удружења школа језика у Србији (Association of language Schools in Serbia).

DSCF5268 DSCF5237 DSCF5238 DSCF5258 DSCF5261 DSCF5262 DSCF5263 DSCF5266

Предавачи су изразили задовољство успехом ученика Западне Србије и истакли важност учења страних језика, који су данас неопходност. Од представника школе Blackbird из Чачка, организатора овог тестирања за Србију, ученици ужичких школа добили похвале за најбоље резултате и највећу излазност од свих градова. Сарадници, наставници енглеског језика из ОШ „Нада Матић“, Прве ОШ „Краља Петра Другог“, ОШ „Душан Јерковић“ и ОШ „Богосав Јанковић“Кремна, добили су сертификате – захвалнице за учешће и организацију Cambridge Selection тестирања, који је то по други пут одржан у Ужицу.

                                                     Марина Јевтић, Мирјана Р. Пејовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>