Светски дан породице

Светски дан породице, 15. мај, обележава се широм света од 1993. године, када га је Генерална скупштина Уједињених нација прогласила Светским даном породице са циљем да охрабри земље чланице да препознају потребу за оснаживањем породице као институције.
Генерална скупштина Уједињених нација је 15. мај прогласила Светским даном породице, како би се подигла свест о проблемима и питањима породице и како би помогла да ова питања добију значајније место у активностима држава.
Циљ обележавања Светског дана породице је афирмација породице и породичних вредности, подстицање једнакости између жена и мушкараца у оквиру породице, заштита породице као основне јединице друштва и помоћ како би породице могле да испуне своју одговорност према заједници. Сваке године УН одређују теме које ће обележити овај дан.

Tим поводом, честитамо свим породицама света, нарочито нашим ученицима и њиховим породицама које нас чине поносном школом, и нашим запосленима и њиховим породицама које чине друге породице срећнијим, радозналијим, образованијим и употпуњенијим .

porodica 1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *