Лутке говоре

ЛУТКЕ НАМ ГОВОРЕ

Учитељица Славица Калаба имала је необичан план за своје одељење: ученици су имали задатак да се играју луткама! Једни су помоћу дрвених штапића покретали своје лутке, други су помоћу конца покретали марионете, а трећи су своје покретали помоћу рукавице.

Зато су ученици III 3, раздрагани, расположени и опуштени, на часу Ликовне културе показали своју креативност. На првом часу скицирали су маштовите лутке и осмишљавали детаље својих творевина. На другом и трећем часу су их израђивали од различитих материјала и на различите начине. Подељени у три групе сецкали су, лепили, ушивали, преправљали.

И то није било све. Свака група је осмислила и текст за своју луткарску представу. У једној су јунаци били дечак и девојчица, који страшно желе да постану познати јунаци, у другој главни ликови су били принцезе, принчеви и зле вештице. Трећа представа је приказивала сирене и лопове који краду њихове бисере, детективе и полицајце који истражују тајанствени случај. Све представе су, наравно, добиле велике аплаузе.

Да би сви у школи могли да виде ове интересантне и лепе рукотворине, чланови Библиотечке секције и школски библиотекари припремили су и поставили изложбу „Лутке говоре“ у ходнику школе. На тај начин су уредили и украсили школски простор и показали да негују и промовишу стваралаштво деце.

Мирјана Радовановић Пејовић

IMG_2817 IMG_2818 IMG_2819 IMG_3049 IMG_3050 IMG_3051

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *