БИТИ ИЛ` НЕ БИТИ ПИТАЊЕ ЈЕ САД

Ученици наше школе обележили су Светски дан књиге и ауторских права 23.април и 400 година од смрти Вилијама Шекспира приредбом.Приредба је изведена уочи Светског дана књиге, 22. априла у унутрашњем дворишту школе које је изгледало као Глоб театар.

 

Ученици су се упознавали са елизабетинском епохом, историјским околностима и условима живота, књижевним и уметничким делима ренесансе у Енглеској, али и модом. Вежбао се средњовековни плес, музика и песма, цртали и сликали његови ликови.Виљем Шекспир је класик светске књижевности и позоришне уметности. Створио је галерију незаборавних ликова и универзалних људских судбина са којима су школски библиотекари и наставници Стручног већа енглеског језика желели да упознају ученике школе. На тај начин су обележили Међународни дан књиге и ауторских права, 23. април, који је установио УНЕСКО 1995.године. Тај дан је изабран јер су тога датума преминула два чувена писца, Виљем Шекспир и Мигел Сервантес.На следећем линку можете погледати прилог Телевизије 5. о представи .https://youtu.be/xojKE5Hn_HQ

Свака генерација поново открива бардова дела.

 

 

Greensleeves

 

Аплауз се дуго проламао, а задовољни ученици и наставници примали су честитке за успешно изведен програм. На најбољи могући начин обележили смо овај велики јубилеј – 4 века од смрти чувеног писца.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *