Информацијом до знања

Школски библиотекари Основне школе ,,Душан Јерковић“ Ужице Мирјана Радовановић Пејовић и Мирјана Максимовић у сарадњи са својим колегиницама из Народне библиотеке Ужице организовале су  ученицима VIII разреда занимљива и корисна предавања током месеца октобра 2014. године.

Циљ ових предавања су нова сазнања ученика о поузданим изворима информација. Ученици су имали су прилику да се упознају и са појмовима медијске и  информационе писмености, које су им представили библиотекари Народне библиотеке Ужице Драгослава Родаљевић и Бојана Маринчић. Оне су реализатори свог пројекта ,,Пронађи и користи информацију“, одобреног и суфинансираног од Министарства културе РС у 2014.г.

Циљ је да се ученици завршних разреда упознају са потребним и доступним информацијама преко библиотечког система Србије или интернета. Након интересантних предавања, библиотекарке су, у разговору са својим ученицима, нагласиле да  данас под информационо писменим особама подразумевамо оне који поседују знања како да успешно користе информације.

Заједно су закључили да је потребно да знају када и коју информацију да траже, било у штампаном, било у електронском облику, затим како да је успешно пронађу и како да је критички процене, па искористе.IMG_0549

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *