Европски дан језика

Ученици Основне школе ,, Душан Јерковић“ Ужице обележавали су Дане европске баштине и Европски дан језика низом различитих активности крајем септембра и почетком октобра 2014.г. желећи да промовишу различите културне вредности, да нешто ново науче и, наравно, да се лепо проведу.

Чланови Библиотечке секције и школски библиотекари израдили су паное, којима су упознали ученике школе са језичким богатством Европе и историјатом ових датума. У ходнику школе поставили су интересантну изложбу ученичких радова који су израђени на часовима енглеског језика. Наиме, ученици  IV разреда су илустровали насловну страну својих замишљених часописа за децу. Наставници српског језика са ученицима поставили су пано ,,Изјавите љубав на европским језицима“.

Круна активности била је школска приредба , коју је организовало Стручно веће страних језика и библиотекари школе. Приредба је одржана два пута, 02.октобра за ученике, и 03.октобра 2014. године за госте, родитеље и колеге, на којој су ученици свих разреда са много радости и ентузијазма извели програм на француском, енглеском, шпанском, немачком и италијанском  језику. Ученици су певали, глумили и говорили стихове, а посебну пажњу изазвао је бивши ђак школе Павле Веселиновић, прошлогодишњи носилац II места на Републичкој смотри рецитатора ,,Песниче народа мог“. Највише аплауза добила је група ученика која је извела скеч “The Bored King”, где  чиста дечија игра, која уноси смех и радост, открива свима срећу малих свакодневних ствари.

На овај начин ученици су показали колико је лепо ценити вредности, као и предности различитих култура. ,, Одушевљена сам приредбом, и као родитељ, и као наставник. Било је дивно, сажето, а опет све заступљено, забавно. И нема особе којој нису измамили осмех, и то онај прави, из срца, какав данас ретко срећемо. Хвала на томе“, речи су које најбоље говоре о сјајној приредби ученика.

DSCF4254 DSCF4257 DSCF4262 DSCF4261 DSCF4266 DSCF4271 DSCF4275 DSCF4279 DSCF4280

 

НАСЛОВНА СТРАНА ЧАСОПИСА
Чланови Библиотечке секције и школски библиотекари поводом Европског дана језика поставили су интересантну изложбу ученичких радова у ходнику Основне школе ,, Душан Јерковић“ Ужице.
Одељења IV 2 и IV 5 на часовима Енглеског језика имала су задатак да илуструју насловну страну часописа за децу. Са својом наставницом Марином Јевтић ученици су осмислили и израдили насловнице часописа које би најрадије читали и уређивали. Нудили су садржаје које њих занимају, цртали су тушем, фломастерима и воденим бојама. Била је заступљена књижевност, уметност, мода, наука, забава.
За подстицање дечијег стваралаштва потребно је развијати креативност од најранијег узраста. Ученици увек имају нове идеје и маштовита решења, њима је само потребно поставити изазовне задатке. Они ће нас увек изненадити својим оригиналним радовима.

 

IMG_0219 IMG_0216

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *