Књига, визија, стварност

Стручни скуп „Књига, визија, стварност“, у организацији Друштва библиотекара Републике Српске, одржан је 20. и 21. априла 2017. године, у Хотелу “Бистрица” на Јахорини.

На скупу је учествовала библиотекарка наше школе, Мирјана Радовановић Пејовић, која је представила коауторски рад са библиотекарком и професорком Аном Дуковић и професорком енглеског језика Марином Јевтић „Евалуацијом школске библиотеке до унапређивања квалитета рада школе,” који је приказао како побољшавањем учинака свог рада школски библиотекар може доприносити остварењу образовних и васпитних циљева и промоцији школе.

Oко две стотине библиотекара националних, јавних, универзитетских и школских библиотека из Републике Српске, Федерације БиХ и Републике Србије пратило је скуп, на коме је изложено тридесет и седам стручних радова. Аутори радова успешно су обрадили и на занимљив начин саопштили актуелне стручне теме које су заокупиле њихову пажњу. Радови су били фокусирани на рад са корисницима, савремену примену универзалне библиографске контроле, транформацију библиотека у културни и социјални центар, улогу библиотека и библиотекара у савременом друштву, библиотеке као организаторе програма из културе…

Посебна пажња била је посвећена школским библиотекама, њиховом функционисању и унапређењу. На тај начин наглашен је значај школских библиотека као установа у којима се стичу будући самостални корисници библиотека.

                                                                                   М. Р. Пејовић, П. Радибратовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>