Подизање квалитета школског библиотекарства

Редовна, 11. по реду, Скупштина Друштва школских библиотекара Србије одржана је 26. априла 2017. године у ОШ „Бранко Радичевић” на Новом Београду. То је скуп, који једном годишње, окупи школске библиотекаре из основних и средњих школа, као и ученичких домова. С обзиром да је један од примарних циљева Друштва промовисање школског библиотекарства на свим нивоима, договорено је да се интензивира рад подружница, првенствено да се покуша да се омасови број чланова Друштва и да се прикључе нове колегинице и колеге.

Статус професије школског библиотекара  заслужује место које му припада, централно место за за аспект развоја личности ученика, професије чији је рад, пре свега, везан уз читање, а самим тим за образовање, васпитање и знање у данашњем друштву целоживотног учења.

У свечаном делу програма додељена је награда „Мина Караџић” за најбољег школског библиотекара у протеклој години. Ове године жири је одлучио да награда припадне двема колегиницама, јер су обе учиниле много за своје ученике, али и за професију, својим преданим залагањем у послу који с љубављу обављају. Добитнице награде су Роксанда Игњатовић из ОШ „Стефан Дечански” из Београда и Мирјана Радовановић Пејовић из ОШ „Душан Јерковић” из Ужица, која је изабрана и за члана Управног одбора ДШБС.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *