DRUG DRUGU

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole ,,Dušan Jerković” iz Užica  posetili su decu koja se leče na dečijem odeljenju Opšte bolnice Užice.  Uz želju za brzo ozdravljenje, uručili su im novogodišnje poklone.

Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija koje su četvrtaci ove škole organizovali zajedno sa učiteljima i roditeljima. Inicijatori akcije su učitelji koji žele da učenike nauče da je davanje i deljenje sa drugima dobar model da mladi ljudi nauče da budu osećajni i društveno odgovorni.

„Namera nam je da kod svojih učenika razvijemo osećaj empatije – saosećanja sa osobama koje su u nevolji. Želimo da ih naučimo da podele, poklone u skladu sa mogućnostima i jednog dana postanu kvalitetni ljudi. Ovo je jedna u nizu akcija koje je naše veće organizovalo. Veliku podršku smo imali u roditeljima koji su kod kuće, zajedno sa decom pravili novogodišnje paketiće, čestitke i druge prigodne poklone. Svi smo srećni što smo na licima mališana,  koji se trenutno leče u bolnici u Užicu, videli osmeh na licima. Poželeli smo im brzo ozdravljenje i da za predstojeće praznike, budu sa porodicom, kod kuće.“-istakla je Dragica Marić, učiteljica.

Osim novogodišnjih paketića i čestitki, četvrtaci su za vršnjake odigrali novogodišnju predstavu. Učitelji su obećali da će i u drugom polugodištu nastaviti da organizuju humanitarne akcije, što je već postala tradicija u Osnovnoj školi ,,Dušan Jerković”.

 image.jpg 3 image.jpg5 image.jpg6 image.jpg 1 image.jpg 2

Tim za marketing škole

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *