У ПОСЕТИ ДОМУ ЗА СТАРЕ

„Када помислите да су спори, сетите се колико су километара испред нас. Када помислите да су досадни, упитајте се када сте их последњи пут саслушали. Када помислите да немају више шта да дају, размислите колико су тога су нам већ оставили. Они су годинама градили нашу будућност. Зато је сада време да ми бринемо о њима! Јер стари нису ствари!“

Ово је био мото Дана старих, али и мото којим су се руководили ученици, учитељи и наставници ОШ „Душан Јерковић“. Они су се од срца одазвали на позив Удружења „Родитељ“ Ужице и сви заједно посетили Дом за старе на Забучју. Сарадња је учинила да бакама и декама један зимски дан буде обојен дечијом игром, песмом и послужењем. Наши ученици су видели како је то живети ван куће и да је важно бринути о старима. Иако стари имају добру негу и друже се, ипак је из њихових животних прича провејавала сета, која је свима измамила покоју сузу. Они су већ прошли нашим путем, имају наша искуства, а ми ћемо тим путем тек проћи, па су дечији утисци такви да своје баке и деке ипак не би послали у дом.

Својим извођењем сплета народних игара, песама и умотворина-приредбом „Прело“ оживели су им успомене и обећали да ће их опет посетити већ наредног пролећа.

DSC09451 DSC09397 DSC09404 DSC09413 DSC09416 DSC09417 DSC09428 DSC09442 DSC09443 DSC09444

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *