Још порука од бивших ученика поводом Дана школе

Сениор инжењер за кристале кварца у области примењене физике. Ради за фирму RAKON Ltd са Новог Зеланда, у оквиру одсека за развој у Паризу. Конкретно-контрола фрeквенција високо напредне технологије за телекомуникације, глобално позиционирање, свемирско и одбрамбено тржиште.

 Александар Саша Ковачевић

Порука Софије Ракићевић

Драги наставници и ученици,

Честитам вам 65. година постојања! Част ми је да сам део овако битне прославе за нашу школу.

Ја сам Софија Ракићевић и поносна сам ученица наше школе коју сам завршила 2012. године. Безброј прелепих момената, пријатељстава и огромног стеченог знања ме веже за тих осам година. Али неко ко је на мене оставио најјачи утисак, ко ми је пренео љубав према учењу и ко је и дан данас моја велика подршка и извор инспирације је моја учитељица Драгица Ђуровић. Након четири године са њом сам упловила у више разреде где је моја жеља за учењем само расла захваљујући сјајним наставницима и разумевању дивних разредних старешина Бране Арсовић и Марије Јевтић. Затим сам уписала Узичку гимназију где ми није било тешко да се снађем захваљујући добром темељу. После тога уследио је факултет, када сам одлучила да одем у иностранство и студирам економију на факултету Боццони у Милану где сам тренутно студент друге године мастера.

Сматрам да је јако битно да младима буде дато квалитетно основно образовање и место где ће научити зашто је битно знати, да није срамота питати и да је битно увек желети више и напредовати. Јер на крају, знање је једино што нам нико не може одузети и што нам дозвољава да кроз живот идемо отворених очију. Захваљујући непресушној жеђи за знањем коју сам добила у мојој школи Душан Јерковић и даље корачам напред, трагам за новим идејама и могућностима и, за сада, успешно савладавам препреке.

Хвала вам на свему што сте ми пружили и што пружате свим младима који су део такве примерне институције. Уколико могу некако помоћи ученицима могу ме слободно контактирати.

Велики поздрав,

Софија Ракићевић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *