ДОКТОР НАУКА И БИВШИ ВУКОВАЦ ПОСЕТИО ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ

     Доктор металуршких наука Срећко Стопић посетио је крајем јануара 2015.г. своју Основну школу ,,Душан Јерковић“ у Ужицу. Инжењер Срећко Стопић,  доцент је на Факултету за георесурсе и инжењерство материјала Техничког факултета у Ахену.

Том приликом разговарао је са директором школе Ратком Трмчићем о данима проведеним у школи и свом животном путу, од Ужица, преко Београда и Бона, који га је одвео у Ахен, у Савезну Републику Немачку, где живи са својом поридицом и ради већ петнаест година. Причао нам је о томе како ствара своја научна дела о металургији и нанотехнологији и и какво је задовољство радити у тиму европских еминентних научника.

            У причи са школским библиотекарима, којима је поклонио своје две књиге, ауторска издања, о успешним Ужичанима и српским научницима изван Србије – ,,Угледајте се на њих“ и ,,Продавци знања“, навео је да поред инспирације и подстреха које налази у породици и свом научном раду, ужива у спорту, нарочито фудбалу, увек помаже младим људима и воли да посети завичај јер га то испуњава и води напред. Посебно је био изненеђен и срећан, видевши таблу ,,Успеси наших бивших ученика“ у холу школе са својим најважнијим резултатима, коју уређују школски библиотекари.

            Светски научник српског порекла обећао је да ће за јубиларни 60. Дан школе бити у Ужицу, донети нове књиге и активније помагати у раду наше школе.

IMG_0848 IMG_0847

                                                             Мирјана Р. Пејовић,

                                                             Марина Јевтић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>