Пројекти

 „Безбедан интернет за целу породицу“- пилот пројекат

УНИЦЕФ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Ужичким центром за права детета, уз подршку компаније Теленор, спроводи пројекат „Безбедан интернет за целу породицу“ са циљем стварања безбедног и стимулативног окружења које води смањењу изложености деце онлајн ризицима.

Конкретни циљеви пројекта су оснаживање родитеља за њихово укључивање у васпитање деце о дигиталној безбедности, као и изградња капацитета учитеља и васпитача за подизање свести и знања родитеља и деце из млађих разреда основних школа и предшколских установа о ризицима и безбедном коришћењу интернета.

У оквиру наше школе обуку су прошли родитељи ученика првог и другог разред, ученици и учитељи.
°

Примарна селекција отпада

Наша школа је узела  учешће у пројекту „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“, који се реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина, финансираном од стране Европске уније. Пројекат су презентовали наставници биологије свим запосленима наше школе, а присуствовали су представници ЈКП“Дубоко“.

У оквиру међународног пројекта „Успостављање система примарне селекције отпада у школама у Ужицу и Тузли“ ученици наше школе Душан Максимовић и Александра Николић, у пратњи наставнице биологије Десе Богићевић, су учествовали у Еко-кампу на Тари.  Еко -камп је одржан од 21-25. 8.2013. на планини Тари. Учествовало је 28 ученика из Ужица и Тузле и 14 наставника. Током пет дана кампа ученици и наставници су кроз низ добро организованих активности (радионице, предавања, презентације, промо-филмове, едукативне шетње, излете,изложбе, спортске активности…) представили своје школе, научили још више о примарној селекцији отпада, упознали се са специфичностима планине Таре и њеним биодиверзитетом. Такође, дружењем са другарима из Тузле, смо стекли нова пријатељства и разменили многа искуства.

Eko kaмп на Тари

Ужичани победили предрасуде

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *