Arhive kategorija: Школа у медијима

БЕЗБЕДНИ У САОБРАЋАЈУ

Деца старије групе из ужичког вртића „Невен“ посетила су Основу школу „Душан Јерковић“, где су присуствовала часу технике и технологије. Ученици VI5 одељења били су у улози њихових домаћина и предавача, заједно са наставницама Мирјаном Јованетић, Снежаном Синђелић и Иваном Пантовић.

?

„МУЗИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ“

Реализовали смо наш „Музички експеримент“, 15. децембра у амфитеатру Педагошког факултета, спојили музику и физику, показали да заједно можемо све и да су Ужице и Ужичани великог и широког срца! „Љубав и доброта никад нису узалуд дати. Благослов су за оне који их примају и благослов за оне који их дају.“ Средства прикупљена на овој донаторској вечери биће искоришћена за опремање кабинета за физику, а један део биће усмерен у хуманитарне сврхе. Хвала публици! Хвала учесницима: Музичкој школи „Арс Нова“, поп хору „Глас“, Музичком центру „Наш свет“, хору „Пчелице“ и „Великом хору“ ОШ „Душан Јерковић“, ученици Андреи Вранешевић, учитељу Миливоју Шукиловићу! Хвала Педагошком факултету за уступљени простор!

♥️🎻👏

ТВ 5 – МУЗИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ

ПЕСНИЧКИ СУСРЕТ ЗА ПАМЋЕЊЕ

Песник Дејан Алексић очарао је петаке неколико основних школа Ужица половином новембра у Народној библиотеци Ужице својим стиховима, али и загонеткама, шалама и досеткама.

Организовано је и такмичење у „брзаличарству“, па су сви учесници били расположени и задовољни.

Био је то сусрет за памћење, тако да се ученици надају да ће имати прилике да се поново друже.

УКУСИ ЕВРОПЕ И БИБЛИОТЕКА

Поводом Европског дана језика, ђаци, Стручно веће наставника страних језика и школски библиотекари организовали су угледну активност ,,Укуси Европе“, где су кроз музичко-сценски наступ ђаци плесали и глумили, певали и свирали на енглеском, руском, француском, шпанском, италијанском, немачком и српском језику.

МАТЕМАТИКА И СРПСКИ – У РИТМУ МУЗИКЕ

С циљем стицања функционалних знања на часовима који сродне садржаје из различитих предмета повезују у тематску целину. Одржана су два угледна часа.

Часове су реализовали наставница српског језика Виолета Бурлић, наставница математике Јелена Ђаповић, наставник музичке културе Никола Бошковић и учитељице Надежда Поповић и Божана Јеверичић.