Mesečne arhive: novembar 2023

ОБАВЕШТЕЊЕ

ПОВОДОМ  ДАНА ШКОЛЕ,  ОДЛУКАМА  КОМИСИЈА,  НАГРАЂЕНИ  СУ  СЛЕДЕЋИ  УЧЕНИЦИ :

  Ликовни конкурс

*Предшколски узраст

1. Ленка Пантовић

2.  Дуња Нешковић

3.  Василије Буквић

*Млађи узраст

1. Невена Лаковић 41

2. Катарина Антонијевић 41

3. Тијана Челиковић 34

   *Старији узраст

1. Нера Пунишић 55

2. Нева Цицварић 84

3. Ивона Станић 84

 Похвала за учешће на конкурсу ученику Димитрију Николићу 32

Литерарни конкурс – српски језик     

*Млађи узраст

1. Уна Обућина 32

2. Ксенија Мишевић 33

3. Милица Лазовић 45

*Старији узраст

1. Мартина Гојгић 51

2. Нађа Николић 55

3. Маша Јовићевић 51

3. Ива Бојковић 55

Литерарни конкурс – енглески језик 

  Tolerance is the nicest melody to my friends’ ears

1. Марина Владисављевић 83

2. Јована Ристановић 82

3. Адам Парлић 82

*Награда за специјалан приступ теми:

    -Неда Ћоровић74

      – Магдалена Николић 71

  ДИРЕКТОРKA ШКОЛЕ

                                                                                             Мирјана Максимовић

ИГОР ЈУРИЋ, „УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ“, радионице за децу и родитеље

Јуче, 16. новембра 2023. године, гост и предавач у нашој школи био је Игор Јурић, председник Центра за несталу и злостављану децу. Игор се одазвао позиву и у школи одржао две радионице на тему безбедне употребе интернета “ Украдена безбедност“. Прва радионица одржана је у препуној наставничкој канцеларији за ученике, а друга за родитеље. Радионице су биле део планираних активности у оквиру Школског пројекта “ Дигитална писменост“ чији је координатор наставница информатике Ивана Тодоровић. Ученици и родитељи су путем интерактивних активности, презентација, квизова, филмова снимљених по истинитим догађајима који су се дешавали у Србији, слушали и научили о заштити налога на интернету, врбовању и тактикама предатора на интернету, вршњачком и онлајн насиљу, интернет преварама…

КОРАК КА НАУЦИ У ТРЕЋЕМ РАЗРЕДУ

У оквиру Школског пројекта „Корак ка науци“ вршњачки едукатори, ученици VI1 одељења, Наталија Лучић, Маша Јовановић, Филип Конатар, Вук Ковачевић и Марко Илић заједно са наставнцом Информатике и рачунарства Иваном Тодоровић реализовали су час Дигиталног света у одељењу III2. Ученици су oбновили стечена знања везана за програм Microsoft Word уз примену Kahoot алата и урадили практичну вежбу – куцање и форматирање текста. За сваки тачно урађен задатак добијали су жетоне, а најуспешнији ученици су добили медаље које је направила ученица Наталија.

„СЛУШАМ, ЧИТАМ, РАЗМИШЉАМ, СНАГУ УМА РАЗВИЈАМ“

У одељењу I/4 учитељица Ивана Миленковић и педагог Богдан Марјановић реализовали су угледну активност „Слушам,читам, размишљам, снагу ума развијам“ где су ученици решавали укрштенице, ребусе, мозгачице, слагалице и шифроване приче у сликама.. Радили су у групама чији су назив сами морали открити. Групе су биле: Мислише, мали радозналци, креативци, пчелице, совице и школарци. На овај начин ученици су развијали интелектуалне способности, богатили речник, неговали рад у групи и другарство. За крај сктивности сваки ученик је добио диплому за труд и залагање на часу. Ученици су се изјасничи да им се допао овај начин рада и пожечели су још „мозгалица“.