Mesečne arhive: novembar 2021

Изложбе поводом Дана школе

Традиционално поводом Дана школе школски библиотекари су приредили изложбу „Дан школе некад“.

Ове године изложен је и други део књига лектире (320 публикација), купљених средствима прикупљеним од акција Савета родитеља и школе.

Ликовни и литерарни конкурс поводом Дана школе!

            ОБАВЕШТАВАЈУ  СЕ  УЧЕНИЦИ  ДА  НАША ШКОЛА  ОБЕЛЕЖАВАМО  66 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА  СВИМ  УЧЕНИЦИМА  И  НАСТАВНИЦИМА  ЧЕСТИТАМО  ДАН  ШКОЛЕ.

            ПОВОДОМ  ДАНА ШКОЛЕ,  ОДЛУКАМА  КОМИСИЈА,  НАГРАЂЕНИ  СУ  СЛЕДЕЋИ  УЧЕНИЦИ :

  Ликовни конкурс – ПРИЧА О МОЈОЈ ПОРОДИЦИ

            *Предшколски ураст

  1. Николина Дамљановић

2.  Тара Васиљевић

3.  Немања Јовановић

*Млађи узраст

1. Ема Остојић – 45

2. Николина Словић – 13

3. Нађа Николић – 35

   *Старији узраст

1. Немања Матијевић – 72

2. Бранка Ћосовић – 55

3. Наталија Словић72

Литерарни конкурс – српски језик     

*Млађи узраст

1. Анастасија Чабаркапа  – 44

2. Нина Станковић – 35

3. Марија Турунчић – 32

3. Ива Бојковић – 35

*Старији узраст

1. Маша Весовић – 63

2. Душка Јовановић55

3. Јана Николић – 75

3. Ана Дабић -72

Литерарни конкурс – енглески језик

1. Ивана Лемез – 85

2. Емилија Томић – 71

3. Вукашин Стојановић – 82 

 *Награда за специјалан приступ теми:

    –  Ђурђа Ђаповић – 75

  Литерарни конкурс – француски језик

  1. Анастасија Гредељевић – 82
  2. Исидора Власоњић – 71
  3. Николина Абазовић – 85

*Награда за приступ приступ теми:

    –  Нина Димитријевић – 63

                                                                  ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                  Мирјана Максимовић

Награђене радове можете погледати овде.

Дан школе!

Данас је 66 година постојања и рада ОШ „Душан Јерковић“. Нећемо рећи да смо толико стари, већ да смо 66 година искусни, мудри и традиционални.
Од оснивања, школа ради у истој школској згради и поносно носи исто име, име учитеља и народног хероја Душана Јерковића.
Генерације ученика стицале су основно образовање у овој школи, као што су и генерације учитеља и наставника посвећено и истрајно подучавале своје ђаке. Традицију угледне и успешне школе негујемо заједнички, ми запослени, наши ученици и њихови родитељи.
Претходна школска година, која је била у знаку пандемије Корона вирусом, није нас омела и изнедрила је 19 Вуковаца, 8 републичких такмичара, ђака генерације Јану Милановић, 2 дипломе на републичким такмичењима (енглески језик, прво место – ученица Јана Милановић, наставник Никола Спасојевић и српски језик и књижевност, треће место – ученик Филип Павловић, наставница Биљана Аксентијевић), пуно спортских и диплома из других предмета. 
Запажене резултате постигли су и наши запослени: Ана Дуковић је проглашена за најбољег школског библиотекара у Србији, учитељица Драгица Ђуровић напредовала је у звање просветног саветника, а Јелена Савићевић, по трећи пут за редом, проглашена је најуспешнијим наставником физичког и здравственог васпитања у оквиру ОСИУРС-а за основне школе. 
Целокупно наставно и ненаставно особље је својим ентузијазмом и залагањем учинило да претходна година буде успешна, окићена дипломама и медаљама, а средина у којој радимо и учимо буде чиста и безбедна.
Савет родитеља дао је изузетан допринос опремању школе и побољшању услова рада, а својим активностима у овој школској години наставља истим темпом. 
Током претходне године, у пензију су отишле наше драге колеге, учитељ Бранислав Пауновић Бане, педагог Дивна Марковић и наставница биологије Деса Богићевић. Желимо им испуњену, срећну, безбрижну и дуговечну пензију. 
Мотивисани успесима и наслеђеном традицијом, настављамо даље, квалитетније, заједно ка истом циљу – савременој школи, школи по мери сваког детета, школи у коју деца радо долазе.
СРЕЋАН НАМ ДАН  ШКОЛЕ!


Директорка школе

Мирјана Максимовић

Композиција од употребних предмета

На часу ликовне кутуре, на тему преобликовања употребних материјала, ученици одељења 2/1 истакли  су се у креативност и маштовитости. Картон из ролни тоалет папира и убруса искористили су за прављење сталка за оловке .

„Укључи светло да те боље чујем“

Започет је школски пројекат под називом „Укључи светло да те боље чујем“ у оквиру кога ће се одржати неколико радионица. Циљеви планирах активности су :

-већа толеранција према особама које имају оштећење слуха

-прихватање и поштовање различитости

-равноправно укључивање особа са оштећењем слуха у све активности и сфере живота.

23.11.2021.године одржана је прва радионица овог пројекта коју су реализовали школски логопед и ученица 6-2 Тара Сретковић  а учествовала је група ученика из 6-2. На почетку радионице подељен је материјал који је био потребан за даљи рад. Сви присутни су се упознали са азбуком на  знаковном језику и научили да покажу своје име. После азбуке научили смо неколико појмова који се често користе у свакодневној комуникацији ( добар дан, добро вече, лаку ноћ,шта радиш?…). Како би лакше савладали азбуку и основне појмове радили смо у паровима. Погађали смо речи и тако утврдили научено. Створили смо основ за наредну радионицу која ће се одржати у децембру где ћемо проширити знања и пренети их на другаре других одељења шестог разреда.

МЕЂУ НАЈУСПЕШНИЈИМА НА РЕГИОНАЛНОМ ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ

На традиционалном 35. литерарном конкурсу Дани дечије поезије и прозе Драгинац који је расписан за ученике основних школа из Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе, ВУК ПОПОВИЋ, ученик II/5 написао је песму Јесен и освојио ПОХВАЛНИЦУ!

ЧЕСТИТАМО ВУКУ на овом великом успеху и верујемо да ће и даље писати песме и развијати дар за писањем, а остале ученике позивамо да узму учешће у конкурсима који следе.

ЕКО ПАТРОЛА

Еко патрола планира акцију прикупљања старог папира, картона и пластике дана 20.11.2021. од 11 до 16часова у дворишту ОШ ‚‚Душан Јерковић‚‚.
Дођите и придружите нам се у акцији „Деца рециклирају“.

Активност је део пројекта ‚‚Деца рециклирају‚‚ који се спроводи у оквиру пројекта ‚‚Зелени инкубатор‚‚ који спроводе Млади истраживачи Србије, Београдска отворена школа и Инжењери заштите животне средине, уз финасијску подршку Европске уније.

Овим пројектом обезбеђен је за школу пројектор, лаптоп, роллуп банер, ручна преса за лименке. Обезбеђен је превоз приликом планиране посете депоније Дубоко за децу Еколоске секције, урађене су мајице, привесци и еко цегери који ће промовисати наше активности.

Видимо се у суботу, 20. новембра 2021.године!!!