Mesečne arhive: decembar 2022

МОЈ ОМИЉЕНИ КЊИЖЕВНИ ЛИК

Четврти пут расписала је Народна библиотека Ужице ликовни конкурс „Мој омиљени књижевни лик“ за ученике од 1. до 4. разреда основних школа са територије Града Ужица. Конкурс се расписује у знак сећања на преминулу библиотекарку Ратку Вучковић.

 Отварање изложбе и додела награда уприличени су 21. децембра 2022. године у 13 часова на Дечијем одељењу Народне библиотеке Ужице. Награде и похвалнице ученицима уручене су у присуству учитеља, школских библотекара и родитеља.

Ученици наше школе постигли су одличне резултате:

Ученица III3  одељења Петра Милић освојила је II награду – учитељица Бранка Љубичић. Похвалнице за запажено учешће освојили су: Јана Савић IV2 – учитељица Мирјана Максимовић, Богдан Николић II2 – учитељица Данка Јовановић и Андрија Ћурдић II3 -учитељица Славица Калаба.

Честитамо свим ученицима на запаженом успеху!

ВАЖНОСТ ОКУПЉАЊА И ПАРТИЦИПАЦИЈЕ У ШКОЛСКИМ АКТИВНОСТИМА

Чланови Ученичког парламента још једном су показали и указали на праве вредности и важност окупљања и партиципације у школским активностима.

На предлог ученика нашег парламента, прикупљена средства од базара одржаног прошле године, распоређена су на ученике од најмлађег до најстаријег узраста. Од прикупљених 67.000,00 динара купљен је телевизор за кабинет географије, како би се лакше пратио материјал који се презентује.  Такође, купљене су и стручњаче за децу млађег школског узраста. Свака учионица добила је по две струњаче које деца могу користити на часовима физичког васпитања. Чланови Ученичког парламента, заједно са координатором Аном Дуковић и директорком Мирјаном Максимовић, поделили су струњаче ученицима и учитељима. Директорка је позвала све ученике да израђују предмете за наредни базар који ће бити одржан на пролеће. На тај начин, ученици развијају дух предузетништва, схватају важност покретања иницијативе и разноврсних могућности за унапређивање креативних потенцијала који увек донесу добит за све.

БЕЗБЕДНИ У САОБРАЋАЈУ

Деца старије групе из ужичког вртића „Невен“ посетила су Основу школу „Душан Јерковић“, где су присуствовала часу технике и технологије. Ученици VI5 одељења били су у улози њихових домаћина и предавача, заједно са наставницама Мирјаном Јованетић, Снежаном Синђелић и Иваном Пантовић.

?

17.12. 2022. године у Крушевцу на републичком нивоу Међународног такмичења из информатичког и рачунарског начина размишљања „Дабар учествовала је ученица одељења 6-3 наше школе Дуња Кузељевић. Дуњин ментор је била наставница информатике и рачунарства Ивана Тодоровић. Од 59 000 ученика основних и средњих школа у Србији који су учествовали на школском такмичењу, Дуња се пласирала у 240 најбољих.

Честитамо!

„МУЗИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ“

Реализовали смо наш „Музички експеримент“, 15. децембра у амфитеатру Педагошког факултета, спојили музику и физику, показали да заједно можемо све и да су Ужице и Ужичани великог и широког срца! „Љубав и доброта никад нису узалуд дати. Благослов су за оне који их примају и благослов за оне који их дају.“ Средства прикупљена на овој донаторској вечери биће искоришћена за опремање кабинета за физику, а један део биће усмерен у хуманитарне сврхе. Хвала публици! Хвала учесницима: Музичкој школи „Арс Нова“, поп хору „Глас“, Музичком центру „Наш свет“, хору „Пчелице“ и „Великом хору“ ОШ „Душан Јерковић“, ученици Андреи Вранешевић, учитељу Миливоју Шукиловићу! Хвала Педагошком факултету за уступљени простор!

♥️🎻👏

ТВ 5 – МУЗИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ

ПРВЕНСТВО У ШАХУ

У оквиру акције „Шах у школе“ 26.новембра 2022. г. одржано је екипно Првенство Града Ужица. Учествовале су 4 екипе. Прво место освојили су ученици ОШ „Слободан Секулић“, а друго место припало је ОШ „Душан Јерковић“. Чланови екипе „Душановаца“ били су: Тешовић Петар, Смиљанић Милош, Николић Душан, Стефан Радосављевић и Јефтенић Милан, који су у школу заслужно донели диван пехар.

Школско такмичење у шаху ОШ „Душан Јерковић“, Ужице одржано је у 1.децембра 2022. г. Циљ такмичења била је популаризација шаха. Беле и црне фигуре су падале и јуришале, неизвесне позиције су се смењивале, лепе победе и порази. Освајали су се важни поени за што виши пласман.  

Првенство школе одржано је у просторијама Шах-клуба у Ужицу. Надметало се 18 учесника. Посебно радује 9. и 10. место. Наше шахисткиње- девојчице имале су солидан пласман. Најбољи шахиста школе је Петар Тешовић, а табелу са свим резултатима можете видети овде.

Великој већини ово су била прва турнирска искуства,а атмосфера је била спортска. Организатор  је био наставник математике Мирослав Минић. Сви се надају да ће у будућности постићи још боље резултате у овој мисаоној игри.

Наши шахисти се посебно захваљују Светлани Петровић, шаховском судији и шаховским клубовима у Ужицу.

ДОДЕЛА НАГРАДА У ОКВИРУ ФЕСТИВАЛА „УМЕТНИК ИЗ ШКОЛСКЕ КЛУПЕ“

Ученик наше школе Немања Матијевић, 8-2 добио је прву награду на фестивалу „Уметник из школске клупе“ за трејлер „Ратови звезда“. Додели награда, 9. децембра у Народној библиотеци „Радоје Домановић“ у Лесковцу присуствовали су Немања и наставник ликовне културе Владан Савић.

ТРЕЋЕ МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ЗА НАШЕ КОШАРКАШИЦЕ И КОШАРКАШЕ

Дана 21.11. 2022. одржано је Општинско такмичење у кошарци за дечаке. За нашу школу учествовали су: Милош Смиљанић, Виктор Варничић, Никола Луковић, Никола Ковачевић, Лав Радивојевић, Михаило Радојевић, Марко Николић и Петар Тешовић. Ученици су освојили треће место.

Дана 28.11.2022. одржано је Општинско такмичење у кошарци за девојчице. Учествовале су: Мина Павић, Кристина Јанковић, Нина Прљевић, Анастасија Лечић, Тара Ристовић, Тијана Милићевић. Ученице су освојиле 3. место.

Дечаке и девојчице на такмичење је водила наставница Ана Иркић. Честитамо.

👏⛹️⛹️

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

Дана 24.11.одржано је Општинско такмичење у пливању. Из наше школе учествовао је 21 ученик.Ово су резултати за ученике од 5. до 8. разреда. Успехе млађих смо објавили раније.

1.Трипковић Лав-1.место,50 м краул,5.разред

2.Трипковић Лазар-1.место,50 м прсно,5.разред

3.Стјепановић Давид-2.место,50 м прсно,6.разред

4.Марјановић Тристан-1.место 50 м леђно,6.разред

5.Терзић Сергеј-2.место,50 м краул,7.разред

6.Којадиновић Вук-3. место,50 м краул,7.разред

7.Томић  Војин-2.место ,50 м прсно,7.разред

8.Смиљанић Вук-2.место, 50 м леђно,7.разред

Честитамо свим ученицима. Ученике је на такмичење водила наставница Ана Иркић.👏🏊

МУЗИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ

Будите део нашег Музичког експеримента, донаторске вечери, у четвртак, 15. децембра у 19 часова у амфитеатру Педагошког факултета и помозите опремање кабинета физике за садашње и будуће ученике ОШ „Душан Јерковић“. 

У Музичком експерименту учешће су узели Музичка школа Ars Nova, поп-рок хор Глас, Банат и Шуки, ученици ОШ „Душан Јерковић“ – хор Пчелице и Велики хор.

Од гласа до таса, 

од покрета до магнета, 

од плеса до компаса, 

од платна до клатна, 

од свирке до оптике, 

а од публике до лепше физике!

🌟🎉♥️