ПРВЕНСТВО У ШАХУ

У оквиру акције „Шах у школе“ 26.новембра 2022. г. одржано је екипно Првенство Града Ужица. Учествовале су 4 екипе. Прво место освојили су ученици ОШ „Слободан Секулић“, а друго место припало је ОШ „Душан Јерковић“. Чланови екипе „Душановаца“ били су: Тешовић Петар, Смиљанић Милош, Николић Душан, Стефан Радосављевић и Јефтенић Милан, који су у школу заслужно донели диван пехар.

Школско такмичење у шаху ОШ „Душан Јерковић“, Ужице одржано је у 1.децембра 2022. г. Циљ такмичења била је популаризација шаха. Беле и црне фигуре су падале и јуришале, неизвесне позиције су се смењивале, лепе победе и порази. Освајали су се важни поени за што виши пласман.  

Првенство школе одржано је у просторијама Шах-клуба у Ужицу. Надметало се 18 учесника. Посебно радује 9. и 10. место. Наше шахисткиње- девојчице имале су солидан пласман. Најбољи шахиста школе је Петар Тешовић, а табелу са свим резултатима можете видети овде.

Великој већини ово су била прва турнирска искуства,а атмосфера је била спортска. Организатор  је био наставник математике Мирослав Минић. Сви се надају да ће у будућности постићи још боље резултате у овој мисаоној игри.

Наши шахисти се посебно захваљују Светлани Петровић, шаховском судији и шаховским клубовима у Ужицу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *