Mesečne arhive: septembar 2023

ФАНТАСТ ФЕСТ

Синоћ су у Градској библиотеци ђаци V4 и VI1 са наставницом Иваном Чукановић уживали у дружењу са писцем Урошем Петровићем. Одгонетали, мозгали, решавали, смишљали, креирали, једном речју уживали! Поруке писца ће пренети свима, а оне гласе: имај самопоуздања, буди креативан и никад не одустај! Послушаћемо Уроша!

КОРАК КА НАУЦИ

Као део тематске наставе, у оквиру Школског пројекта „Корак ка науци“ наставнице Ивана Тодоровић и Ана Николић одржале су радионицу у одељењу IV5. Сараднички, радом у пару, ученици су одговарали на питања Кахоот квиза, али су у исто време и чинили тимове. Одређена доза такмичарског духа која се постигла на овај начин омогућила је да сви ученици буду укључени у процес учења и обнове информатичке и биолошке појмове које су научили у трећем разреду.  

ЛЕПЕ ВЕСТИ

Радови на реконструкцији кровног покривача дошли су до самог краја. Завршетком ових радова, а након прошлогодишње комплетне санације фасаде, спољашњост школског објекта биће у потпуности обновљена. Корак по корак, за садашње и будуће генерације, планирамо даље активности за унапређење услова боравка, учења и рада у нашој школи.

МАГИЧНА РЕЧ ТОЛЕРАНЦИЈА

Учитељице Божана Јеверичић и Надежда Поповић реализовале су угледну активност на ЧОС-у, у одељењу 4-3, на тему „Деце има разне, ал свако дете је личност. Разлике нису казне, у разликама је наша сличност“. Циљ активности је развијање толеранције и сарадничких односа, примена толеранције и самопроцена ученика да ли су довољно толерантни.

НАШИ УЧЕНИЦУ ЧИТАЛИ НА ОТВОРЕНОМ

Ученици наше школе учествовали су у пројекту „Читање на отвореном“. Читали су цитате о значају књиге и разменили књиге у оквиру постављене мале библиотеке на отвореном која се налази у Малом парку. Наши ученици увек су расположени да промовишу књигу, читање и библиотеку.

БУДИ СУПЕРХЕРОЈ ЗА ДОБРОБИТ СВИХ

На овогодишњем Project конкурсу у организацији Oxford University Press-a, на тему дизајнирања постера који промовише доброту, здраве вредности, хуманост и благостање, под слоганом: Be a superhero for wellbeing! -Буди суперхерој за добробит свих, кроз групни рад, са наставницом енглеског језика, Марином Јевтић, као и уз помоћ наставника ликовне културе, Владана Савића, ученици, сада већ 7-3 и 7-4 одељења, су своје идеје приказали кроз плакате, подсетили на врлине и много тога што смо у ова неизвесна времена заборавили или погрешно прихватали.