КОНЦЕРТ ЗА ФИЗИКУ И ДВА ЛОКВАЊА БЕЗ ПАЊА

Ученици наше школе учестовали су у радионици у оквиру пројекта „Концерт за физику и два локвања без пања“,која је подржана од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима. Реализоване су радионице у одељењима IV2 и IVи укупно је учествовало 24 ученика.

Пројекат има за циљ да, промовише и популаризује науку уз подизање научне писмености, развијање позитивног става према науци и способности повезивања знања из различитих области науке и уметности.

Аутори и реализатори пројекта су: Јелена Радовановић и Ивана Тодоровић.

На радионицама, учесници су имали прилику да учествују у демонстрацији и извођењу закључака о особинама звука, практичним активностима прављења музичких инструмената, као и да увежбају и заједнички изведу одабрану композицију на направљеним инструментима. Читав концепт заснован је на вршњачком учењу уз подстицање сарадње и комуникације међу децом.

У складу са актуелном епидемијском ситуацијом, радионице су реализоване за мање групе ученика, уз поштовање свих прописаних мера заштите.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *