НЕДЕЉА ШКОЛСКОГ СПОРТА !

У циљу промовисања здравог начина живота и рекреације, развоја свести о важности сопственог здравља и безбедности, потребе неговања и развоја физичких способности, реализована је Недеља школског спорта од 18. 10. 2021. до 22. 10. 2021. године за ученике првог разреда. Ученици су током целе недеље уживали у активностима које су организоване тим поводом.

ПОНЕДЕЉАК – одржана је трка на 20 м, као рекреативна активност која доприноси здрављу пре свега, а потом и дружењу и развоју пријатељства међу ученицима.

УТОРАК – ученици су одмеравали снагу спортским обарањем руку, након чега су схватили да је поред мишића, важна и техника.

СРЕДА – организовано је међуодељењско такмичење у савладавању полигона са препрекама. Проглашена је најбржа и најспретнија екипа.

ЧЕТВРТАК – ученици су се такмичили у поскоцима на једној нози и елементарној игри „Борба петлића“ у циљу развоја снаге, прецизности и равнотеже.

ПЕТАК – последњег дана у Недељи школског спорта ученици су радили креативне и забавне моделе вежби из програма „Покренимо нашу децу“ које позитивно делују на моторички развој деце и на њихов целокупни психофизички развој.

Сви учесници су уживали у фер игри, навијању и дружењу, а најуспешнији су били пресрећни када су симболично награђени дипломама.

Недеља школског спорта реализована је у организацији наставника првог разреда.

Наставник

Данка Јовановић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *