Поштовани родитељи,

Надамо се да сте се одморили и да сте заједно са децом лепо провели дане летњег распуста.Нова школска година почиње у петак, 1. септембра 2023. по следећем распореду:

Црвена смена је пре подне – други и четврти разред и одељења:

V-2, V-5, VI-2, VI-5, VII-1, VII-3, VII-5,  VIII-1, VIII-3, VIII-4

Часови почињу у 7:30.

Плава  смена је после подне – први и трећи  разред

V-1, V-3, V-4, VI-1, VI-3, VI-4, VII-2, VII-4, VIII-2, VIII-5

Часови почињу у 14:00.

Пријем и прозивка првака је у 11:00, а предшколаца у 10:00 сати.

Као што сте информисани из медија, школе су добиле Смернице за организацију и реализацију образовно – васпитног рада у основној школи  у школској 2023/2024. години.Циљ Смерница је организовање активности којима се доприноси развоју позитивних људских вредности код ученика, као и унапређивању односа заснованих на међусобном поштовању, сарадњи и солидарности уз уважавање различитости чиме се ствара безбедно и подстицајно окружење за учење и развој свих ученика. Поменути циљ је  у складу са нашим досадашњим активностима и сарадњом и сви смо одговорни за остваривање циља – директор, учитељи, наставници, стручни сарадници и родитељи.

Препорука је да први наставни дан школске 2023/2024. године организујемо кроз разговор са ученицима и упознавање ученика са планом рада у првим недељама нове школске године. Недеља од 4. до 8. септембра предвиђена је као тематска недеља, а теме ће се односити на поштовање различитости, сарадњу, толеранцију и развијање позитивних људских вредности.

Како прва, тако и друга недеља, од 11. до 15. септембра 2023. године посвећена је заједничким разговорима, дружењу и планирању. У овој недељи се спроводи иницијално тестирање претходних постигнућа ученика у оквиру одређене области, које ће наставницима послужити као основ за планирање рада у новој школској години.

Детаљније информације о организацији рада у школској 2023/24. години  добићете на првом родитељском састанку.

Срећан нам почетак нове школске године!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *