ДАН ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ

САВРЕМЕНЕ ПЕСНИЧКЕ РЕЧИ МЕЂУ УЧЕНИЦИМА

УНЕСКО је прогласио 21. март Светским даном поезије 1999. године. Поводом тог дана чланови Библиотечке секције и библиотекари ОШ „Душан Јерковић“ дружили су се са младим пожешким песником Милошем Бркићем. Присуствовали су промоцији његове треће књиге поезије „Речи из безгласја“ у Народној библиотеци Ужице. Замишљено су слушали стихове, можда преозбиљне за њихове године и душе, али осетили су да им Милошева поезија даје руку да лакше пређу у свет одраслих.

Школски библиотекари Мирјана Радовановић Пејовић и Инес Дрндаревић потрудили су се опет да окупе поклонике поезије, књига и читања. У просторијама ликовног атељеа школе организовале су 18. марта 2016. године промоцију књиге „Орхидеја“ младе Маријане Дешић из Ивањице.

Публика у школи, и то све ученице, била је одушевљена ауторкином непосредношћу, добрим расположењем и спремношћу да расправља о вечној теми – љубави, и како вера у себе и нада чине да будемо бољи. Маријана је говорила о лепоти уметности и стваралаштва и како књижевност деци и младима отвара врата да лакше уђу у живот.

IMG_3851 IMG_3852 IMG_3858 IMG_3859 IMG_3861 IMG_3867 IMG_3870 IMG_3872 IMG_3874 IMG_3880

У свакодневној трци за нечим, ретко имамо времена за лепу реч и песништво. Стога, застанимо на трен и прочитајмо неки најлепши стих или интересантан прозни пасус. Свет књиге нуди много, само треба се усудити да у њега закорачиш.

М.Р.ПЕЈОВИЋ,А.ДУКОВИЋ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *