Mesečne arhive: jun 2021

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ – ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИГОВОРА НА РЕЗУЛТАТЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Рок за подношење приговора првостепеној комисији на прелиминарне резултате завршног испита је продужен до понедељка 28.6.2021.године до 13 часова.

Конкурс „Дај ми реч да је насликам“

Наша ученица Анастасија Обреновић VI 5 учествовала је, уз подршку своје разредне Виолете Бурлић, у јединственом Ликовном конкурсу „Дај ми реч да је насликам“, који је организовала ОШ „Свети Сава“ из Шапца. Конкурс je обухватио 4 категорије учесника: децу до 6 година, затим све ученике првог и другог циклуса основног образовања и ученике средњих школа који уче по ИОП-у 2.

Анастасија је израдила рад на основу прича Јасминке Петровић, добила захвалницу и мајицу, а њен рад је био изложен на изложби која је симболично отворена 2. априла, на Међународни дан особа са аутизмом и Међународни дан дечије књиге у Библиотеци шабачкој, потом у Народном музеју у Шапцу, заједно са радовима осталих учесника.

Поносни смо на нашу Анастасију, честитамо и радујемо се њеним новим успесима.

Обавештење за ученике и родитеље – ПОДНОШЕЊЕ ПРИГОВОРА НА РЕЗУЛТАТЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

У недељу, 27.6.2021. године према календару уписних активности, је објављивање прелиминарних резултата завршног испита. Истог дана 27.6.2021.године је подношење приговора на резултате завршног испита првостепеној комисији за приговоре. Ученици могу поднети приговор електронски преко портала Моја средња школа или непосредно у матичној школи у времену од 10:00 до 16:00часова.
Школска уписна комисија ће бити у недељу 27.6.2021.године од 10:00 до 16:00часова.
Уколико се приговор подноси у школи, приговор искључиво подноси родитељ.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Важно обавештење за ученике 8. разреда:

  • Испит из српског језика и књижевности је 23.6.2021, из математике је 24.6.2021. године, а из  комбинованог теста  је 25.6.2021. године.
  • Ученици морају бити испред школе  најкасније у 8:00.
  • Дозвољени прибор за ученике:
  • ЗА СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ/ КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна оловка и плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица
  • ЗА МАТЕМАТИКУ- графитна оловка и плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, троугао, лењир и шестар
  • Сва три дана када ученик полаже  завршни испит мора код себе имати оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом и налепницом са идентификационим бројем ученика.
  • У просторији где се полаже пробни завршни испит седа на место које одговара редном броју са јединственог списка ученика.
  • Од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу нa посебно место током трајања испита.                                                

  М.П.                Председник школске комисије

                          Мирјана Максимовић

КОНЦЕРТ ЗА ФИЗИКУ И ДВА ЛОКВАЊА БЕЗ ПАЊА

Ученици наше школе учестовали су у радионици у оквиру пројекта „Концерт за физику и два локвања без пања“,која је подржана од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима. Реализоване су радионице у одељењима IV2 и IVи укупно је учествовало 24 ученика.

Пројекат има за циљ да, промовише и популаризује науку уз подизање научне писмености, развијање позитивног става према науци и способности повезивања знања из различитих области науке и уметности.

Аутори и реализатори пројекта су: Јелена Радовановић и Ивана Тодоровић.

На радионицама, учесници су имали прилику да учествују у демонстрацији и извођењу закључака о особинама звука, практичним активностима прављења музичких инструмената, као и да увежбају и заједнички изведу одабрану композицију на направљеним инструментима. Читав концепт заснован је на вршњачком учењу уз подстицање сарадње и комуникације међу децом.

У складу са актуелном епидемијском ситуацијом, радионице су реализоване за мање групе ученика, уз поштовање свих прописаних мера заштите.

ОЛИМПИЈСКА СТАЗА 2021.

Олимпијски комитет Србије и компанија ДДОР осигурања организовала је пројекат Олимпијска стаза 2021. Циљ је био да промовише олимпизам и олимпијске вредности. Учесници су имали прилику да науче више о историји Олимпијских игара. Наша школа је имала екипу од 5 ученика четвртог разреда.