Mesečne arhive: oktobar 2020

Међу најуспешнијима у Србији

Наша ученица Душка Јовановић IV5 је међу најуспешнијима  у Србији. Освојила је III место на III литерарном Kонкурсу Друштва школских библиотекара Србије „Лето без бриге, проведи крај књиге“ у категорији ученика од I до IV разреда.

Честитамо Душки и желимо јој још награда јер се налази међу онима који знају да вредност књиге и читања не пролази.

Баш нам лепо стоје ове јесење боје

У оквиру новог програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“ наши предшколци са учитељицом Маријом Марић  учествовали су у пројекту „Баш нам лепо стоје ове јесење боје“ .

Инспирисани јесењим бојама , плодовима и радовима, деца су започела пројекат , а идеје су се рађале током реализације.

Представили су нам диван јесењи кутак у својој учионици.

Позориште

У оквиру новог програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“ предшколци су са учитељицом Љиљаном Аџић учествовали у пројекту „Позориште“.

Родитељи су помагали око костима а ученицу су са учитељицом правили папучице, круне, реквизите за драматизације, спремали представу „Гладно лане“…

Рад „Шарена јесен“ – отисак лишћа

Јесен

У оквиру новог програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“ предшколци су са учитељицом Милицом Николић учествовали у пројекту „Јесен“.

Заједно су прављени радови од лишћа и јесењих плодова, папучице, корпице, обилазили су Зелену пијацу, Градску плажу, паркове…

Са жељом да сви делимо срећу једни с другима

Овогодишња Дечија недеља организована је у знаку године солидарности и сарадње међу људима. Одржана је под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“ и тај слоган био је инспирација за бројне реализоване активности.

Ученици су учествовали и у спортским активностима на терену школе. Сви ученици другог разреда (по два ученика из сваког одељења) спровели су ове активности на отвореном уз поштовање епидемиолошких мера и држање потребне дистанце. Активности су биле засноване на вежбама спретности и окретности и онима које нису захтевале непосредни контакт међу учесницима.

Неки су садили дрвене оловке, на чијем врху  је семе босиљка, желећи лепшу и зеленију животну средину. Један дан је био посвећен инклузији и прихваћености деце са тешкоћама у развоју. На платоу испред Народне библиотеке Ужице организована је подела обележивача за књиге које су илустровали ужички основци, а међу њима и многи наши ученици. Сваке године наши прваци поводом Дечије недеље присуствују радионицама у Народној библиотеци Ужице и постану најмлађи корисници. Ове године нисмо имали радионице, али су библиотекари Дечијег одељења НБУ донели у школу бесплатне чланске карте. Стручно веће наставника српског језика организовало је књижевни сусрет ученика, чије радове можете читати на сајту наше школе. Постављен је нови пано Ученичког парламента на тему дечијих права…

Многобројни ученици су писали поруке пријатељства једни другима. Ученици А групе су писали поруке ученицима Б групе и обрнуто. Поруке су биле изненађење за све, тако да су се ученици и једне и друге групе веома обрадовали. Они су истакли да једва чекају да поново сви заједно седну у ђачке клупе и да се надају да ће ово онлајн учење брзо проћи, а они се вратити правом дружењу и дељењу и среће и тајни.

Наше мале поете обележиле Дечију недељу

Дечија недеља се сваког октобра реализује у циљу побољшања положаја детета у Србији. Ова национална манифестација представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, и повезивања свих важних актера у заштити дечјих права. Овогодишња Дечија недеља се одржава под слоганом „ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!“

Ваши другари су писали на ову тему.

Уживајте у читању!

Мере смањења ризика уноса корона вируса у школску средину

Подсећамо Вас на  Препоруке за безбедан повратак у школе током трајања пандемије COVID-19.  

Између осталог,наведено је да родитељи свако јутро проверавају телесну температуру својој деци пред полазак у школу.

Дефинисана је обавезност ношења маски за запослене и ученике: Маску ученик треба да носи при уласку у школу, па све до доласка до своје клупе; обавезно се користи и приликом одговарања, сваког разговора и приликом било којег кретања ван клупе, одласка на одмор или тоалет. Препоручује се да ученици све време боравка у школи носе маску, али она се може одложити у периоду када ученик седи у својој клупи и слуша наставу.

Сходно томе, наставници не треба да инсистирају на ношењу маски у периоду када ученик седи у клупи и када је обезбеђена потребна дистанца међу ученицима.