Arhive kategorija: Настава на даљину

Покажимо умеће комуникације

Поштовани ученици,

надам се да се успешно сналазите у настави на даљину. Наставници се максимално труде да часови буду осмишљени и динамични и да вам на разне начине приближе и објасне садржаје које обрађујете.

Нови начини реализације часова подразумевају иста правила комуникације која важе и у учионици. Обраћамо се једни другима са уважавањем када комуницирамо преко Google meet-a, пишемо поруке у Google учионицама језиком пристојног обраћања, чак и када се не слажемо са коментаром других.Можете рећи да се не слажете тако да никога не увредите.

Избегавајте непримерене коментаре, поруке које садрже омаловажавање и дискриминацију било које врсте. Не живимо сви у истим условима, немамо  сви телефоне и рачунаре последње генерације, али то свакако не би требало да буде предмет увредљивих коментара. То што не седимо у учионицама и нисмо близу, нека не буде разлог да се опустимо и својим коментарима повредимо друге.

Не заборавите да је дигитално насиље један од четири облика насиља које разматра Правилник о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање и да утврђивање  нивоа насиља подразумева и одређене мере које смо у обавези да предузимамо.

Сигурна сам да ће ваше одељењске старешине и наставници реаговати у свим ситуацијама, уколико се појаве овакви облици комуникације, а ово је још једна препорука да начином комуникације у учењу на даљину оставите утисак ученика примерног понашања, а ми ћемо  знати то да ценимо када будемо доносили одлуке о оценама из владања.

Чувајте се и останите здрави!

Александра Савић, психолог школе

Обавештење – пробни завршни испит

Поштовани,

С обзиром на то да су неки од ученика имали проблема са интернетом и приступом платформи у току дана, обавештавамо Вас да ће они који данас нису успели да ураде тест из математике, моћи да га ураде и сутра у периоду од 8 до 16 часова.

Резултате данашњих покушаја ученици могу погледати у оквиру апликације а доступни су данас од 22:30 часова.

Срдачан поздрав