Европски дан језика посвећен музици и књижевности

Традиционално ученици Основне школе „Душан Јерковић“ са својим наставницима енглеског и француског језика и школским библиотекарима на различите начине обележавају Европски дан језика, 26 септембар.

Ове године направили смо изложбу кроз паное „Мапа европских писаца“, „Музички звуци Европе“ и „Познати Французи“. Циљ Европског дана језика је да охрабри све нас да учимо језике. Школски библиотекари и наставници страних језика у нашој школи на разне начине, деценију уназад, кроз договор и сарадњу, подстичу своје ученике да прихвате учење језика у школи и изван ње, славе културну и језичку разноликост, као и толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење.

Више фотографија на Фејсбук страници наше школске библиотеке: https://www.facebook.com/pg/Biblioteka-O%C5%A0-Du%C5%A1an-Jerkovi%C4%87-1707200572895532/photos/?tab=album&album_id=2823457634603148

Сваке године постављамо своје активности у Баѕу догађаја на сајту Европског дана језика.Гласајте и ове године за наше обележавање. За победу је потребно преко 1000 гласова. Кликните на линк и гласајте за нас:
https://edl.ecml.at/…/Eve…/23827/language/en-GB/Default.aspx

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *